Astfel, despre articolul care reglementează supravegherea tehnică din timpul cercetării penale, fostul preşedinte al României a vorbit într-o conferință de presă susținută la Bocșa, conform Agrerpres.

“Cred că este o decizie corectă a CCR să încerce să clarifice articolul 141 din Codul de procedură penală, pentru că spune: poliția și alte organizații'. Pot fi și organizații private sau organisme ale statului care nu au în atribuțiuni unele activități și să facă interceptări. Ori Curtea Constituțională pune în regulă. Înainte de acest cod de procedură penală, adică în vechiul cod, nu era menționată poliția sau alte instituții. Tăcea, fapt pentru care a trebuit să reglementăm lucrurile prin decizii ale CSAT, puse în aplicare pe urmă, pentru că decizia CSAT a fost să decidem că SRI este autoritate națională pe interceptări legate de convorbirile telefonice. Acest lucru a fost generat de faptul că erau singurii care aveau dotarea completă, ca urmare a Summit-ului NATO din 2008”, a afirmat Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a explicat că înainte de summit-ul NATO din 2008 s-a făcut o dotare în ritm accelerat, “foarte ieftin și cu multe donații de la parteneri”, pentru a putea garanta nivelul de securitate cerut.