Evenimentul Zilei > Justitie > Barna, critică dură în ce privește decizia CCR referitoare la secția de investigare a magistraților: „Nu respectă recomandarea Comisiei de la Veneția”
Barna, critică dură în ce privește decizia CCR referitoare la secția de investigare a magistraților: „Nu respectă recomandarea Comisiei de la Veneția”

Barna, critică dură în ce privește decizia CCR referitoare la secția de investigare a magistraților: „Nu respectă recomandarea Comisiei de la Veneția”

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat miercuri că decizia CCR prin care a fost stabilită operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor este constituțională. Aceasta nu respectă o recomandarea Comisiei de la Veneția care prevede că această instituție este un „vehicul politic de presiune asupra magistraţilor".

„Din păcate, la legile Justiţiei Curtea e cumva consecventă în abordarea de a nu respecta recomandările Comisiei de la Veneţia, acolo era o recomandare explicită care spunea că o astfel de instituţie (…) este de fapt un vehicul politic de presiune asupra magistraţilor. Decizia Curţii nu respectă această recomandare a Comisiei de la Veneţia şi din acest punct de vedere noi considerăm că este criticabilă", a precizat Barna, informează agerpres.ro

El a adăugat că recomandările nu sunt obligatorii, „dar au rolul să spună: acesta e standardul". „România alege să fie sub standard şi să fie un stat sub control politic pe Justiţie şi aceasta este o realitate, nu e o chestiune de nuanţă", a spus Barna.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat oficiali ai CCR. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: