Bărbatul care şi-a licitat întreaga viaţă pe eBay are acum o insulă în Caraibe

Bărbatul care şi-a licitat întreaga viaţă pe eBay are acum o insulă în Caraibe

În urmă cu patru ani, britanicul emigrat în Australia Ian Usher a făcut o adevărată senzaţie pe Internet atunci când a decis să-şi liciteze întrega viaţă pe eBay: maşina, casa, locul de muncă şi chiar prietenii.

De atunci, Ian Usher (acum de 48 de ani) a alergat cu taurii, a înotat cu rechinii, a învăţat limba franceză şi a învăţat să piloteze. A jucat şi într-un film, la Hollywood, unde a avut un rol micuţ. La şase ani după ce a emigrat cu soţia din Marea Britanie în Australia, aceasta l-a părăsit. Dezamăgit şi în plină criză emoţională, Usher a vrut să scape de tot ceea ce-i amintea de vechea lui viaţă: casa cu trei dormitoare, o maşină Mazda, o motocicletă, un jet-ski şi echipamentul de paraşutism.

Licitaţia a început pe 22 iunie 2008, iar o săptămână mai târziu, ştirea făcuse deja înconjurului lumii. Cu banii câştigaţi, aproape 192.000 de lire, bărbatul a început să călătorească prin lume, având cu el o listă cu lucruri pe care doreşte să le facă. Prima oprire a fost în Dubai, iar de acolo au urmat multe alte. Şi-a propus să nu se mai uite în urmă, ori să mai piardă un minut din viaţa sa.  Şi-a propus 100 de lucruri pe care să le facă în decurs de 100 de săptămâni. Lista britanicului este aproape de sfârşit, pentru că a realizat deja 93 dintre obiective.

Pe drum, s-a gândit să înfiinţeze o reţea online, destinată altor persoane care, asemeni lui, simt că au fost "orbite" de viaţă. Pe blogul respectiv şi-a povestit aventurile şi a scris şi o carte, pe care a intitulat-o "O viaţă vândută" - un alt ideal al său scris pe listă. Înainte să-şi termine banii, Ian Usher şi-a cumpărat o insulă lângă coasta Panama, pe care a plătit în jur de 30.000 de lire. Pe insula idilică, de aproape 8.900 de metri pătraţi, îşi construieşte singur o casă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu îmi doream să mă stabilesc într-un loc în care să trebuiască să muncesc pentru a-mi permite să locuiesc acolo, cel puţin pentru un an sau doi. Aşa că am făcut o ofertă pentru o insulă, a fost acceptată. Este foarte relaxant!", spune britanicul despre noua sa reşedinţă.

În aventura sa a avut parte şi de o surpriză, o experienţă pe care nu o inclusese pe listă: să se îndrăgostească din nou. Noua femeie din viaţa sa este o canadiană. Cei doi s-a cunoscut în timpul unei plimbări cu sania trasă de câini şi, chiar dacă nu s-au mai văzut apoi timp de 15 luni, au ţinut legătura. Între cei doi s-a înfiripat o poveste de dragoste.