Un bărbat din localitate a fost fugărit de soție, care era înarmată cu o coasă, și lovit de mai multe ori. Cea care a sunat la 112 și a solicitat intervenția medicilor a fost chiar soția agresoare.

Potrivit medicilor, bărbatul a suferit răni serioase, dar a refuzat să fie transportat la spital. De frică să nu moară acasă, soția și-a convins soțul, așa cum știe ea mai bine, cu un pumn în figură, că ar fi bine să meargă la spital.

Șefa SMURD Iași, prof. dr. Diana Cimpoieșu, a confirmat incidentul. „În cursul nopții trecute s-au înregistrat mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112. Mai mulți bărbați acuzau diverse agresiuni din partea concubinei sau soțiilor lor. Un bărbat în vârstă în vârstă de 45 de ani, domiciliat în localitatea Țibana, din județul Iași, a fost agresat de către soție cu o coasă. Apelul la 112 a fost dat de către soția acestuia. În pofida insistențelor soției de a-l transporta la spital, bărbatul nu a dorit să fie transportat la UPU”, a spus prof. dr. Cimpoeșu.

Tot în județul Iași, polițiștii au fost chemați de urgență să intervină la alte două scandaluri în familie, unde victimele erau bărbații, iar agresorii, erau soțiile geloase.

Astfel, oamenii legii au fost chemați la Opricani, unde un bărbat a fost bătut cu o scândură, de către soția geloasă, fiind transportat de medicii de la SMURD Iași, la Spitalul de Neurochirurgie, cu traumatism cranian. Potrivit polițiștilor, scandalul a pornit de la faptul că soția își suspectează soțul că ar avea o relație extraconjugală, fapt care nu a putut fi demonstrat în urma probatoriului administrat în trecut, cu ocazia altor scandaluri. Cu toate astea, femeia devine violentă când și aduce amine și își bate soțul cu cei îi cade la mână.

Al doilea caz de agresiune a avut loc în localitatea Fărcășeni. Acolo, tot pe fondul geloziei maxime, un bărbat de 41 de ani a fost lovit de soție, cu un scaun în cap. Bărbatul a rămas lat la pământ, fiind necesară intervenția medicilor de la SMURD. Victima a fost internată la Spitalul de Neurochirgie din Iași.