Evenimentul Zilei > Social > CAZUL INCREDIBIL al unui bărbat care a suferit un TRANSPLANT de PLĂMÂNI. Nu are unde să se TRATEZE
CAZUL INCREDIBIL al unui bărbat care a suferit un TRANSPLANT de PLĂMÂNI. Nu are unde să se TRATEZE

CAZUL INCREDIBIL al unui bărbat care a suferit un TRANSPLANT de PLĂMÂNI. Nu are unde să se TRATEZE

După ce în urmă cu doi a suferit un transplant de plămâni la Viena, un bărbat în vârstă de 32 de ani s-a îmbolnăvit şi nu are unde să se trateze în ţară.

Nicio clinică de profil de la noi nu are locuri disponibile ca să îl primească. Aflat în stare gravă, bărbatul este internat la Târgu Jiu, unde medicii fac tot ce le stă în putere ca să-l ajute, scrie Stirileprotv.

În urmă cu doi ani, Adrian Lupu s-a îmbolnăvit de fibroză pulmonară cronică. Statul român l-a ajutat atunci cu 120.000 de euro pentru un transplant la Viena, dar acum nu îi poate oferi un loc într-un spital din ţară, unde să fie îngrijit.

Maria Lupu, mama pacientului: “Nu sunt locuri că este ocupată partea de plămân artificial, eu nu cred că e doar un loc la un caz atât de grav. Faci transplant la Viena şi o clinică din România nu ştie ce să facă.”

Ionuț Lupu, fratele pacientului: “Ei vor să facă transplant de plămâni, dar nu sunt în stare să-l îngrijească pe unul care a făcut deja transplant.”

Bărbatul a ajuns vineri la spital, pentru că s-a simţit rău.

Maria Lupu, mama pacientului: “L-am pus pe picioare, mânca un pic, dar acum nu mai reacţionează de nicio culoare, ei zic că parametrii de la aparate sunt bune, dar nu ştiu, nu am încredere pentru că ei nu au mai avut aşa ceva, îşi dau interesul, dar nu ştiu ce să facă.”

Ramona Oprea, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu: “Centrele universitare răspunzătoare de transplant de la noi din ţară au refuzat pentru că nu au ventilatoare. Trebuie să ajungă într-un centru de transplant pentru că acolo tratamentul e specific pentru aşa ceva, dar până la obţinerea unui transfer se tratează aici.”

Mătuşa pacientului: “A primit răspunsuri negative şi de la Timişoara şi Bucureşti. Vă daţi seama că la Viena nu se poate ajunge în situaţia de acum.”