Banii intră direct pe card! Te angajează direct cu 4500 de lei pe lună. Nu trebuie să ai studii superioare

Banii intră direct pe card! Te angajează direct cu 4500 de lei pe lună. Nu trebuie să ai studii superioare Noi amenzi pentru români din 2024. Sunt obligați să respecte legea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Învățământul dual câștigă tot mai mult teren, iar tinerii preferă să învețe o meserie decât să urmeze un liceu teoretic. La finalul studiilor care durează trei sau patru ani au asigurat un loc de muncă bine plătit.

Meseria este brățară de aur, spune o vorbă veche din popor care este astăzi de mare actualitate. Pe piața din România este criză mare de forță de muncă calificată, iar meseriașii sunt destul de greu de găsit.

Firmele sunt dispuse să ofere salarii mari tinerilor care știu o meserie. Astfel că, la modă au revenit în forță liceele cu profil tehnologic, dar și școlile profesionale. Elevii învață o meserie, primesc bursa de 400 de lei pe lună, fac multă practică, iar la final primesc oferte de angajare de marile companii care au contracte cu unitățile de învățământ.

Cele mai căutate meserii

Se organizează și târguri de meserii pentru a atrage cât mai mulți elevi care termină clasa a a VIII a să se orienteze spre o meserie.  Și nu sunt deloc puțini. Anul trecut 25.000 de elevi au ales această variantă. Se caută specialiști în domeniul auto, în turism și alimentație, dar și mulți electricieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maria Ichim este elevă și visează să își deschisă propriul service auto. „Tatăl meu a tot schimbat mașini de toată felurile, toată mărcile, se stricau, el le repara, iar eu stăteam pe lângă el, fiind fata lui. De când am intrat la liceu, a început să mă pasioneze foarte mult și să ma implic și să cunosc lucrurile“, a povestit fata pentru stirileprotv.ro.

Cristian Marin este deja elev în clasa a zecea și și-a urmat visul de a deveni bucătar. A făcut practică în România și străninătate și a postat imagini și informații pe rețelele sociale. „Am primt tot felul de mesaje - cum e acolo, vreau să merg și eu, că e tare - ajută copilul să mai vadă și alte locuri e muncă, alți oameni“, a spus elevul.

Salarii atractive

Marele avantaj al învățământului dual este acela că oferă la final un loc de muncă și un salariu bun. „Pe piața forței de muncă, foarte rar mai găsești persoane calificate. De exemplu, din generația care a terminat anul trecut, 40% ne sunt colegi acum“, a declarat  Cornelia Mitran, director de resurse umane al unei companii, potrivit sursei citate.

„Din fericire, și n-au fost puține cazuri, ei au dorit să încheie contracte de muncă cu noi, pe termen determinat sau pe termen mai lung“, a spus  Cerasela Pichineru, directorul de resurse umane al unui hotel.

Salariile în domeniu nu sunt deloc mici. Pleacă de 3500-4500 de lei și pot ajunge și la 6.000 de lei după câțiva ani de muncă.