Banii intră direct în cont! Ce trebuie să faci pentru a lua 500 de lei. Românii vizați de această masură

Banii intră direct în cont! Ce trebuie să faci pentru a lua 500 de lei. Românii vizați de această masură Sursă: Emil Boc/ Facebook

Cadrele didactice din municipiul Cluj-Napoca pot beneficia de vouchere de până la 500 de lei, dacă decid să își perfecționeze competențele digitale. Anunțul a fost făcut miercuri, 17 februarie, de către primarul PNL Emil Boc, cu precizarea că impactul măsurii cu pricina va fi suportat de bugetul local al instituției pe care o conduce.

Nou sprijin financiar pentru cadrele didactice din municipiul Cluj-Napoca. Un proiect de hotărâre inițiat de reprezentanții organizației locale USR și elaborat și fundamentat de către primărie, ce prevede oferirea de vouchere educaționale profesorilor care își îmbunătățesc competențele digitale, a fost pus în dezbatere publică.

Vouchere de maximum 500 de lei pentru cadrele didactice de la Cluj-Napoca

„Procesul de învățare în mediul online creat de contextul pandemic nu trebuie să creeze lipsuri în procesul educațional - elevi, profesori și infrastructură școlară. Astfel, voucherul educațional are rolul de a eficientiza activitatea de predare și învățare în vederea asigurării unui serviciu educațional de calitate”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc a vorbit și despre grila de cheltuieli suportate de la bugetul local pentru cursurile de perfecționare digitală, care sunt acreditate de Ministerul Educației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pentru un curs între 30 și 59 de ore, voucherele se vor acorda în limita a 120 lei, pentru un modul între 60 și 89 de ore, în limita a 315 lei și pentru un alt curs de minimum 90 de ore, voucherele vor fi de 500 de lei.

Emil Boc insistă asupra perfecționării competențelor digitale

„Obiectivele finanțării perfecționării competențelor digitale sunt următoarele:

– Perfecționarea competențelor digitale prin utilizarea surselor și resurselor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca;

– Identificarea, evaluarea și selectarea resurselor digitale pentru predare, învățare și evaluare;

– Utilizarea tehnologiilor digitale pentru implicarea în colaborări cu rol educațional a cadrelor didactice, prin împărtășirea de cunoștințe și experiență a practicilor pedagogice.

– Îmbunătățirea comunicării între cadrele didactice și beneficiarii procesului educațional”, a explicat, într-o postare publicată pe pagina de Facebook, primarul Cluj-Napoca.

Municipiul Cluj-Napoca investește și susține educația, prin dezvoltarea continuă a infrastructurii și promovarea învățământului de înaltă calitate, a mai transmis edilul liberal, precizând că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce prevede un număr de 76 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr 4251 cadre didactice.

Proiectul de hotărâre este supus dezbaterii publice și poate fi consultat pe website-ul primăriei.