Evenimentul Zilei > Social > Bani europeni pentru românii de la ţară
Bani europeni pentru românii de la ţară

Bani europeni pentru românii de la ţară

Ministerul Muncii a anunţat lansarea a patru noi linii de finanţare din fondurile europene pentru dezvoltarea resurselor umane, în perioada noiembrie-decembrie 2010.

Românii care vor să depună proiecte cofinanţate din fondurile structurale europene axate pe ocuparea românilor care trăiesc din agricultura de subzistenţă, deschiderea de întreprinderi sociale sau importul de bune practici din alte state europene se vor putea înscrie în lunile noiembrie şi decembrie, când vor fi lansate liniile de finanţare.
Oficialii Ministerului Muncii au anunţat că patru noi linii de finanţare vor fi deschise în perioada menţionată. Prima vizează proiecte pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor inactive din mediul rural, inclusiv a persoanelor care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.
„O atenţie deosebită va fi acordată tinerilor, femeilor, micilor întreprinzători sau viitorilor întreprinzători (care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare)”, susţin aceştia.
Bani pentru întreprinderi sociale
O altă linie va acorda finanţare pentru promovarea economiei sociale, la care pot aplica ONG-urile, cooperativele sociale, asociaţiile de ajutor reciproc, dar şi alte organizaţii de caritate şi voluntariat. Proiectele vizează „stimularea creării de locuri de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor, consolidarea capacităţii comunităţii pentru sprijinul social, dar şi mobilizarea grupurilor dezavantajate”.
În plus, ministerul va finanţa, din Fondul Social European, şi iniţiativele transnaţionale, „ca o parte a strategiei privind schimbul de informaţii şi experienţă pe o piaţa inclusivă a muncii, cu alte state membre UE”. Astfel, vor fi încurajate colaborările cu parteneri transnaţionali „care au avut rezultate pozitive în integrarea şi atragerea persoanelor în educaţie şi formare”.
Iar a patra linie de finanţare este destinată Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, pentru elaborarea de instrumente adecvate de măsurare a impactului măsurilor luate de această instituţie a statului, dar şi pentru stabilirea unui set de indicatori specifici pieţei muncii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: