Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea au intrat în circulație în Marea Britanie

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea au intrat în circulație în Marea Britanie Sursă foto: Facebook

Reprezentanți ai Băncii Angliei i-au prezentat Regelui Charles noile bancnote pe care este imprimat chipul său.

Noile bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea au intrat în circulație în Marea Britanie

Ieri, la Palatul Buckingham, monarhul a primit deja primele bancnote de cinci, zece, douăzeci și cincizeci de lire sterline, pe care apare chipul său.

Regele a descris bancnotele de polimer - care vor intra în circulație pe 5 iunie - ca fiind „foarte elegante”.

La Palatul Buckingham a fost prezent și Șeful Casier al Băncii Angliei, Sarah John, a cărei semnătură se află pe monedă. Imaginea utilizată pe aceste bancnote este o fotografie realizată în 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii au explicat că va avea loc o introducere graduală a noilor bancnote. Cele actuale, care prezintă portretul Reginei Elisabeta, vor fi folosite până când vor ieși din circulație din cauza deteriorării.

Este pentru prima dată când imaginea unui monarh este înlocuită cu a altuia pe bancnote. Regina decedată a fost prima suverană care a avut portretul pe bancnote, notează The Sun.

regele charles

Sursă foto: Facebook

Primele monede cu efigia lui Regelui Charles al III-lea vor circula în paralel cu cele vechi

Bancnotele care prezintă chipul Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne în circulație în paralel și vor fi retrase doar atunci când se vor deteriora, conform unui comunicat emis de Banca Centrală a Angliei. Aceasta urmează directivele Casei Regale, în încercarea de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător și al sistemului financiar asociat schimbării monarhului.

La începutul lunii decembrie, primele monede care poartă imaginea lui Charles al III-lea au fost introduse în circulație și au devenit disponibile în oficiile poștale din Regatul Unit.

Aproximativ 27 de miliarde de monede care poartă efigia reginei Elisabeta a II-a se găsesc în prezent în circulație în Marea Britanie: acestea vor rămâne valabile și vor fi înlocuite doar în cazul în care vor fi deteriorate sau uzate.

Regele și Camilla, aniversare de nuntă

Tot ieri, Regele Charles și soția sa, Camilla, au sărbătorit cea de-a 19-a aniversare a căsătoriei lor. Charles și Camilla s-au căsătorit pe 9 aprilie 2005 la Windsor Guildhall.

Regina a fost recent lăudată pentru preluarea atribuțiilor regelui în timp ce acesta urmează tratament pentru cancer.