Bancnota care a ajuns să valoreze o avere. Colecționarii oferă sume impresionante

Bancnota care a ajuns să valoreze o avere. Colecționarii oferă sume impresionante Sursa foto Dreamstime

Bancnota care a ajuns să valoreze o avere. Un român a scos la vânzare pe OLX o bancnotă specială din 2003, de un milion de dolari, pentru suma de 5.000 de euro. Aceasta nu este emisă de Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite și nu a fost pusă în circulație.

Au fost folosite în scop promoțional

Aceste bancnote au fost emise de diferite companii din Statele Unite și au fost folosite în scop promoțional. Cu ajutorul lor, multe bănci și companii și-au făcut reclamă și au atras mulți clienți. Acum, majoritatea colecționarilor își doresc să cumpere aceste bancnote.

Bancnota

Bancnotă. Sursa foto OLX

Bancnota care a ajuns să valoreze o avere

Și bancnota de 50 de lei care prezintă portretul lui Alexandru Ioan Cuza este la mare căutare. Pe fața bancnotei apare portretul lui Alexandru Ioan Cuza (stânga), dar și stema (dreapta). Pe spatele ei se regăsește Palatul Culturii din Iași.

bancnota alexandru ioan cuza

Sursa foto OLX

Această bancnotă are o lățime de 145 de milimetri și o înălțime de 72 de milimetri. Ediția de bancnote de cincizeci de lei a apărut după ce statul român a căpătat denumirea de RSR – Republica Socialistă Română (în 1965). Bancnotele cu efigia lui A. I. Cuza au apărut un an mai târziu. Pe OLX, un român vinde această bancnotă cu 5.000 de lei, negociabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă bancnotă căutată de colecționari

Și bancnota de 100 de lei din anul 1966, care prezintă chipul lui Nicolae Bălcescu, a ajuns să valoreze o avere și să fie dorită de mulți colecționari. Un utilizator de pe OLX cere 3.000 de lei pentru bancnota de o sută de lei din anul 1966. „Vând bancnotă 100 lei din 1966 – 3.000 lei ușor negociabil”, se arată în anunț.

Bancnota de 100 de lei din anul 1966 are o lățime de 153 de milimetri și o înălțime de 75 de milimetri. Pe spatele bancnotei se află Ateneul Român. Pe fața ei este imprimat portretul lui Nicolae Bălcescu, în partea stângă. Stema se află în partea dreaptă.