Banca Transilvania critică DUR „taxa pe lăcomie“. BT a anunțat că va renunța la investiții

Banca Transilvania critică DUR „taxa pe lăcomie“. BT a anunțat că va renunța la investiții

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, după fuziunea cu Bancpost, a anunțat că „taxa pe lăcomie“ va crea dezechilibre grave care vor avea efecte directe asupra populației și asupra antreprenorilor locali.

Decizia guvernului de a impozita suplimentar băncile va duce la naționalizare profiturilor și va crea dezechilibre grave, conform Ziarului Financiar. 

„Vedem că suntem penalizaţi suplimentar cu o taxă pe active, care, în opinia noastră, înseamnă naţionalizarea profiturilor, chiar dacă Banca Transilvania a oferit deja discount la active sau am lucrat cu marjă redusă, impusă de Stat. Aceasta, după ce am investit aproape 2 miliarde lei în discounturi la credite în programele de conversie din franci elveţieni destinate clienţilor Volksbank România şi Bancpost şi după ce am susţinut programele Statului Român – Prima Casă, Start-Up Nation şi cele ale FNGCIMM.  Contrar opiniilor recente privind reticenţa băncilor în creditarea businessurilor româneşti, ele au continuat să susţină antreprenorii. (...)

CITEȘTE ȘI: Transpiri în timpul somnului? Ar putea fi semnul unor afecțiuni grave

În acest context, având în vedere incertitudinea generată de discuţiile legate de această taxă, precum şi turbulenţele econonomice pe care taxarea suplimentară le va aduce, nu avem intenţia să continuăm planul de achiziţii în România, aşa cum ne propusesem. (...)

În continuare, sunt puţine informaţii în legatură cu taxa pe active, atât referitor la baza impozabilă, cât şi legat de modalitatea de aplicare, iar Banca Transilvania, cel mai mare susţinător al economiei româneşti, nu a fost implicată ca partener în discuţiile de până acum. Cele mai recente informaţii avansate de media despre nivelul taxei nu sunt realiste şi ar duce la dezechilibre imediate şi grave atât în sectorul bancar, cât şi la nivelul întregii economii, cu efecte directe asupra populaţiei şi antreprenorilor locali.

(...) Lipsa profitului va limita capacitatea noastră de dezvoltare şi acest lucru însemnă că tot mai puţine categorii de clienţi vor avea acces la finanţare, lucru care se va vedea tocmai în limitarea creditării companiilor mici şi a populaţiei", a transmis Banca Transilvania, conform zf.ro

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News