Băluţă a ajuns pe masa de operaţie! Fundaşul va rata meciurile naţionalei

Băluţă a ajuns pe masa de operaţie! Fundaşul va rata meciurile naţionalei

Tânărul selecţioner al naţionalei României, Mirel Rădoi, a primit veşti rele în această săptămână, din Ucraina.

Fundaşul lui Dinamo Kiev, Tudor Băluţă, a fost supus, de urgenţă, unei intervenţii chirurgicale şi nu va putea fi apt pentru primele trei partide ale tricolorilor, din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

Chiar dacă staff-ul medical al trupei pregătite de veteranul Mircea Lucescu a sperat, până în ultima clipă, că îl va putea recupera pe apărătorul în vârstă de 21 de ani, după accidentarea suferită de acesta în pauza de iarnă, fără a fi nevoie de o operaţie, Băluţă a ajuns, până la urmă, la cuţit.

Fundaşul român va sta trei luni pe tuşă

Conform informaţiilor oferite de medicul principal al lui Dinamo Kiev, Andrey Shmorgun, jucătorul împrumutat în capitala Ucrainei, de prim – divizionara engleză Brighton & Hove Albion va absenta de pe gazon, pentru o perioadă lungă de timp, de aproximativ trei luni de zile. „Tudor Băluţă se află, acum, în perioada de recuperare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată se deplasează cu ajutorul cârjelor şi poartă o atelă specială, care îi imobilizează piciorul” a explicat doctorul grupării clasate, în acest moment, pe prima treaptă a podiumului din Ucraina.

A strâns doar unsprezece minute, în tricoul dinamoviştilor

De când a ajuns la formaţia alb - albastră, fundaşul ce măsoară puţin peste 1,90 metri a evoluat, în total, doar unsprezece minute. Fotbalistul crescut la Academia de Fotbal a lui Gică Hagi a bifat o apariţie în campionatul ucrainian, precum şi două în Liga Campionilor, în meciurile din grupă, cu maghiarii de la Ferencvaros şi cu spaniolii de la Barcelona.