S-a jucat cu nervii părinților și ai unei țări, pentru un telefon nou! „Balena Albastră” de la Timișoara, minciuna unei puștoaice

S-a jucat cu nervii părinților și ai unei țări, pentru un telefon nou! „Balena Albastră” de la Timișoara, minciuna unei puștoaice

Fata de 13 ani din Timișoara care a pus pe jar autoritățile, după ce a acuzat administratorii jocului „Balena Albastră” că o hărțuiesc, amenințând-o cu moartea pe ea și pe familia ei, a mințit. Aceasta e concluzia la care au ajuns polițiștii.

La finele săptămânii trecute a fost făcut public cazul Mariei, o fată de 13 ani din Timișoara, care relata că după ce a accesat jocul „Balena Albastră” dar nu a fost de acord cu sarcinile trasate de admin, ar fi fost grav amenințată. „Îmi dădeau tot felul de mesaje cu amenințări. Am blocat numărul, să nu mai poată să îmi scrie și să mă sune. Dar m-au sunat de pe alt număr. Tot cu amenințări și pe WhatsApp și... Că să-mi iau sicriu, că el mă vede, că o să-mi văd familia moartă... dacă nu fac ce-mi zice el. Mi-a dat date ale părinților, la ce școală sunt, la ce liceu... tot mi-a zis despre mine”, a povestit adolescenta unui reporter Digi 24.

Luni, înainte de prânz, s-a dovedit că puștoaica nu ducea defel lipsă de imaginație, iar toată povestea „de groază” a fost inventată de ea.

Și-a instalat „Fake call” ca să își facă părinții să se simtă vinovați

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii au preluat telefonul fetei și imediat au descoperit de pe contul ei „urme” ale aplicației „Fake call”. Mai exact, puștoaica și-a instalat aplicația (se descarcă gratuit atât de pe Google Play cât și de pe ITunes) și s-a sunat singură, și și-a transmis singură mesaje și fotografii. Scopul? Voia să îi determine pe părinții ei să se simtă vinovați față de ea, că nu îi dau destulă atenție. Iar ca să se revanșeze să îi cumpere un alt telefon, deoarece fata se plictisise de smartphone- ul deținut.

Maria este un caz special: părinții ei divorțează, iar fata, care merge la consiliere psihologică din acest motiv, a fost suficient de isteață pentru a țese un plan din care să câștige telefonul dorit. S-a inspirat din informațiile din presă cu privire la jocul „Balena Albastră”, și a inventat o poveste care a adus-o în pragul leșinului pe mama sa. Fata e în grija mamei. Panicată, când a auzit că fiicei sale un necunoscut i-a cerut să se taie pe mână, și apoi a amenințat-o cu moartea, femeia a apelat la un prieten care lucrează în poliție. Luni, polițiștii timișoreni au descâlcit însă ițele țesute de adolescentă.

„Nevoile de afectivitate sunt deosebite la adolescenți”

„Este, putem spune, un caz tipic de adolescent care vrea atenție. Nevoia socială de relaționare și afectivitate sunt deosebite în rândul adolescențiolor, iar din păcate adulții nu prea au timp de problemele sau trăirile acestor copii. În general, adulții lasă problemele de comunicare și relaționare pe seama școlii. E de reținut că sub masca teribilismului, a agresivității, se ascunde o vulnerabilitate deosebită, iar pentru a atinge prestigiu, adolescentul caută tot felul de experiențe”, explică psihologul Constantin Poelincă.