Băiatul rom se zbate între viață și moarte, iar familia se ascunde de frica atacatorilor

Băiatul rom se zbate între viață și moarte, iar familia se ascunde de frica atacatorilor

Presa franceză a scris, citând surse apropiate anchetatorilor, că adolescentul, care era cunoscut sub numele de Darius, s-ar numi în realitate Gheorghe C. și ar avea 17 ani.

Poliția nu a făcut arestări

Deși a trecut o săptămână de la agresiunea asupra tânărului, poliţia judiciară franceză nu a reținut  niciun suspect, continuând investigațiile pentru identificarea celor circa 12 autori ai atacului. Suspecții pe care îi au în prezent polițiștii sunt toți de origine africană, cu vârste de 16-17 ani.

Conform datelor disponibile până acum, mascații l-au luat cu forţa din tabăra instalată de romi într-o casă dezafectată din localitatea Pierrefitte-sur-Seine, din suburbiile Parisului, apoi l-au dus într-o pivniţă, unde l-au bătut, şi în final l-au abandonat în stare de inconștiență și plin de sânge într-un cărucior de supermarket.

O sursă din cadrul anchetei a declarat, pentru publicaţia Liberation, că în prezent starea băiatului continuă să fie critică şi este menţinut de medici în comă artificială, până când edemul intracranian provocat de hemoragia cerebrală se va resorbi.

Familia nu pleacă fără el

Potrivit presei interna­ționale, adolescentul fugise de la spitalul de psihiatrie pentru a-și regăsi familia adoptivă, ieșind din România cu un pașaport fals. Familia băiatului a anunțat că nu va pleca din Franța fără el, așteaptă ca acesta să-și revină și apoi va decide dacă se întoarce sau nu în România. „Sunt foarte speriați. Oameni mascați și înarmați au venit în tabăra lor și l-au luat pe băiat”, spune Julie Launois, avocata care reprezintă familia. „Se protejează ascunzându-se, în timp ce atacatorii sunt încă în libertate”, a adăugat ea.

Autoritățile franceze au condamnat atacul barbar asupra băiatului și au promis că  vinovații vor fi aduși în fața justiției. Oficialii sunt acuzați că au creat, prin politicile lor față de romi, o „atmosferă toxică”, ce încurajează ura față de această minoritate etnică.

Cei mai săraci dintre săraci

Publicația britanică „The Guardian” a relatat cum cartierul Seine-Saint-Denis este unul ce are condiții propice pentru apariția unor revolte și violențe, fiind locuit de „cei mai săraci dintre săraci”. Circa 35% din populație trăiește sub limita de subzistență, șomajul este de 33% și o treime dintre localnici nu s-au născut în Franța.

Se estimează că sunt 20.000 de romi în Franța, iar jumătate dintre ei locuiesc aici. Primăria încearcă să mute romii de la periferie, din barăci, în case sociale, construite de autoritățile locale și să-i trimită pe copii la școală.

Ne puteți urmări și pe Google News