„Cred că Tudose a greșit anunțând public că nu mai poate lucra cu doamna ministru. Lucrurile trebuiau discutate în cadrul CEx și în cadrul Guvernului. Luam o hotărâre și mergeam mai departe. Premierul are decizia vizavi de miniștri, dar trebuie să o comunice partidului și să luăm decizia. E clar că unul dintre ei trebuie să plece. Mâine vom discuta. Trebuie să ieșim din situația asta. Avem un conflict în guvernul generat de noi și trebuie să găsim o soluție să mergem mai departe”, a declarat Bădălău la Antena 3. 

În același timp, Bădălău spune că nu îl vrea pe Mhai Tudose demis din funcție. „Eu pledez pentru o soluție de înțelepciune și maturitate, ca să putem funcționa în continuare cu un Guvern Tudose care a guvernat bine

Dacă cineva e nemulțumit de premierul Tudose, și sunt convins că vor fi, să vină să ceară ridicarea sprijinului politic. Dar ăsta e un lucru extrem de grav. Eu nu exclud nimic”, a declarat Bădălău, întrebat dacă va susține plecarea lui Tudose sau plecarea ministrului Carmen Dan.

Despre Dragnea

Președintele executiv PSD spune că Liviu Dragnea nu este în pericol. „Liviu Dragnea are un mandat până la următoarele alegeri.  În respectăm și considerăm că trebuie să rămână președintele partidului”, a precizat liderul PSD.

Bădălău a vorbit și despre scrisoarea prezentată în precedenta ședință a CExN al PSD, în care denunța lipsa de democrație internă din partid.

„Rolul meu în partid este unul de echilibru și de moderație. Am considerat că nu trebuie să ies public, pentru că rolul meu e să organizez. Avem comunicatori foarte buni, dar e loc de mai bine. Este un document de coeziune și de relansare politică a PSD. Lucrul ăsta mi l-am dorit. Documentul l-am întocmit alături de consilierii mei, sfătuindu-mă cu domnul Adrian Năstase, tocmai pentru a contribui la dialogul în partid și la democratizarea internă”, a declarat președintele executiv al PSD.

 

Te-ar putea interesa și: