„Cred că există o politică a unora în a decredibiliza liderii PSD pe tot fel de ţigăneli de lucrul ăsta. Cred că schimbul politic trebuie să fie pe idei, trebuie să fie pe guvernare. Pentru asta ne-au trimis oamenii aici, nu să spunem de mamă sau de altceva. E foarte adevărat, judecând la rece, dar aş vrea ca fiecare să se pună în pielea mea. Dacă treci pe lângă cineva şi îţi aduce injurii de familie cu soţia, e clar că reacţia… (…). Îmi fac o mea culpa că am reacţionat. Trebuia… nu ştiu ce să fac”, a spus Bădălău la Senat, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat a adăugat că îl va acuza pe Marin Anton de denunţ calomnios şi a insistat asupra faptului că nu l-a lovit pe fostul deputat, menţionând că detestă violenţa.

„Este clar că a venit pentru a mă provoca. Există şi denunţul calomnios, pe care cu siguranţă îl voi face. Nu l-am atins. Detest violenţa şi cred că pur şi simplu este o provocare mizerabilă. (…) Eu sunt un om corect. Am trecut pe lângă el, mi-a adresat câteva cuvinte urâte, la care i-am răspuns”, a precizat Bădălău.

El a adăugat că „am văzut că şi domnul Goţiu s-a trezit…. Eu n-am auzit că l-aş fi ameninţat vreodată. Eu n-am auzit până acum lucrul ăsta. O să-l întreb dacă o să îmi permită, de la vreo zece metri, dacă eu l-am ameninţat vreodată pentru că, dacă îl ameninţam, cu siguranţă dumneavoastră ştiaţi în a doua secundă”.

Președintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, va fi cercetat de Parchetul General sub acuzația de amenințare, lovire și alte violențe, după ce președintele organizației județene PNL Giurgiu, Marin Anton, a depus o plângere la Poliție în care susține că social-democratul i-a dat un pumn în gură, sâmbătă noaptea, la o nuntă.