Cei doi politicieni s-au întâlnit pe terasa resortului de lux „Casa Comana” din Giurgiu, la 30 de km de București, unde peste 500 de invitați chefuiau într-un cort la nunta lui Ionuț Enache (fiul primarului PSD din comuna Comana) cu Roxana Georgiana Enache (fiica cea mică a primarului PSD din comuna Colibași). De aici încolo, povestea se complică pentru că senatorul Bădălău și fostul deputat Anton relatează fiecare propria poveste.

Marin Anton: „S-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură” FOTO: EVZ

„Am martori”

După întâlnirea cu Bădălău, Marin Anton s-a prezentat la ora 00.20 la Poliția municipală din Giurgiu, unde a spus că senatorul PSD l-a agresat fizic. „El spune că (…) în urma unor discuţii în contradictoriu, acesta din urmă l-a ameninţat şi l-ar fi lovit cu podul palmei în zona feţei şi a fost rănit la gură”, a zis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Șuță. Potrivit acestuia, s-a deschis dosar penal care va ajunge spre judecată la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, fiind vorba despre un senator.

Contactat de EVZ, Anton a povestit: „Am ajuns în jurul orei 22.30, însoțit de soția mea și ne-au primit mirii la intrare. Sora mai mare a miresei este fina noastră și ne-a chemat afară din cort, pe terasă, să vedem finuțele mai mici. Le-am luat în brațe și după ce le-am pus înapoi în căruț, din stânga mea l-am auzit pe domnul Bădălău: «Băi Antoane, băi nenorocitule», după care a început să mă înjure. A venit spre mine, în compania a 6-7 bărbați, și m-a lovit cu pumnul în gură. Nu m-am așteptat, că altfel mă feream. Am mai stat 30-45 de minute la nuntă, fiind în stare de șoc, după care m-am consultat cu soția și am hotărât să mergem la Poliție să depun plângere. Am declarat Poliției că am martori care pot să confirme că este adevărat: mama miresei, Gherghina Stoica, și sora miresei, Marinca Loredana. Sunt siderate și dumnealor”. Anton a explicat că Bădălău l-ar fi lovit pentru că liberalul este foarte critic la adresa acestuia în conferințele de presă.

Întrebată dacă a văzut că Bădălău l-a lovit pe Anton cu pumnul în gură, Loredana Marinca, fina lui Anton și sora miresei, a spus, ieri, pentru EVZ: „Am fost la eveniment, dar nu pot să vă declar nimic. Vă mulțumesc”. Celălalt martor invocat de Anton nu a putut fi contactat ieri de EVZ.

Marian și Mihaela Mina, fi nii senatorului Niculae Bădălău FOTO: FACEBOOK VASILE ARCANU

Varianta familiei Bădălău

Senatorul Bădălău spune că toate acuzațiile sunt false. „Acolo, pe terasă, l-am văzut pe Marin Anton. Am trecut pe lângă el şi recunosc că am avut un schimb de replici mai dur, dar de la asta şi până la acuzaţii de lovire e cale lungă, nu l-am atins nici măcar cu un deget. Acolo erau aproape şapte sute de invitaţi care pot confirma că nu l-am lovit pe Marin Anton”, a spus PSD-istul. „Nu sunt de acord cu violenţa, detest violenţa şi sunt stupefiat de ce se spune. Erau 500 de martori, Dumnezeule, era o petrecere. Nu l-am lovit pe Marin Anton, nu sunt un om violent. Detest violenţa”, a spus Bădălău la Antena 3. Băiatul lui Bădălău, Gabriel, a fost nașul mirilor și a asistat la scenă. Și el spune că tatăl său nu l-a lovit pe Anton. „Eu eram acolo. Tatăl meu a avut un schimb de replici bărbătesc cu acest domn, care a durat 1-2 minute, dar de aici să mergi la IML, la Parchet… nu a fost niciun pumn”, a spus fiul lui Bădălău, la Antena 3.

Finul lui Bădălău, Marian Mina, președinte al CJ Giurgiu, prezent la nuntă, confirmă varianta lui Bădălău. „Era o nuntă în familie, ca să spun aşa. Eram doar cei din PSD (…) Eram afară, pe terasă. Marin Anton a venit singur, nu a venit cu soţia. A venit neinvitat. În loc să meargă la o masă, s-a învârtit prin jur, l-a căutat cu privirea pe Niculae Bădălău. S-a uitat prin sală şi a venit spre el. A început un schimb de replici, dar în afara acestor cuvinte mai tensionate, nu a fost niciun contact fizic, nici nu au fost mai aproape de doi-trei metri unul de altul. Au fost 200 de oameni de faţă. Nu e nimic adevărat din ce zice Anton”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

 Fiul senatorului Bădălău, Gabriel (stânga), i-a nășit pe mirii Ionuț și Roxana Enache FOTO: FACEBOOK VASILE ARCANU

Mireasa: „A venit neinvitat”

Mireasa a declarat, ieri, că nu l-a chemat pe Anton la nuntă. „Atâta timp cât lista de invitaţi a fost făcută de mine, soţul meu, tatăl şi socrul meu, sora mea (fina lui Anton, n.red.) nu avea cum să îl invite. Domnul Anton nu s-a regăsit pe lista de invitaţi”, a spus Roxana Enache, ieri, la Antena 3.

Mireasa a adăugat că nu a asistat la întâlnirea dintre Anton și Bădălău. „Nu am văzut, nu am auzit, nu ştiu nimic. Am auzit doar că domnul Anton e pe terasă, mi-am văzut de treburile mele, nu vreau să îşi bată nimeni joc de nunta mea”, a spus ea.

Anton are însă altă variantă. El a declarat pentru EVZ că tatăl miresei, dar și socrul mare, primarii din Comana și Colibași, ar fi fost cei care l-au chemat la nuntă verbal. „Amândoi m-au invitat dar miau spus «Daca te întreabă cineva din zona PSD să nu spui»”, a spus Anton pentru EVZ. Cei doi edili, Aurel Enache și Constantin Stoica, nu au putut să fie contactați, ieri, de EVZ, pentru a confirma povestea. „Și chiar dacă venisem neinvitat, ce, trebuia să mă bată?”, a mai spus Anton pentru EVZ.