Bacalaureat 2015 cu rezultate bune și note babane e aur pentru fabricile de diplome

Bacalaureat 2015 cu rezultate bune și note babane e aur pentru fabricile de diplome

Rezultate bune înregistrate la examenul Bacalaureat 2015 și note mari chiar pentru elevii foarte slab pregătiți. Aceasta este marea performanță a Ministerului Educației, pentru sesiunea din acest an. O situație dezamăgitoare pentru elevii care au muncit foarte să obțină note mari. Interesele lor sunt insignifiante pe lângă interesele uriașe de afaceri ale mafiei din universitățile de stat.

Edu.ro va publica lista cu rezultate Bacalaureat 2015 și sunt așteptate note mari, pentru că subiectele au fost descrise ca fiind foarte ușoare, aproape la toate probele. Am discutat zilele acestea cu mai mulți profesori care s-au declarat uimiți de simplitatea subiectelor de la Bacalaureat 2015.

Dascălii mai spun că elevii lor cei mai buni, care au muncit din greu pentru a dobândi note mari, sunt foarte dezamăgiți de situație. Simplitatea subiectelor determină ușor obținerea unor note mai mari, spun elevii și profesorii lor, ceea ce alterează competiția pentru admiterea în faculăți.

Nu mai are niciun sens că am muncit luni de zile să învăț atât de mult. Alții, care au fost superficiali au făcut la fel de bine, pentru că s-au dat subiecte prea ușoare. Acum ajungem aproape la aceleași note. Ce rost a avut să muncesc atât? Au vrut să facă examenul așa ușor special ca să câștige ei voturi, ajutându-i pe cei slabi. Nu e corect față de cei care am învățat atât de mult”, mi-a scris un elev pe o rețea socială.

Absolventul care și-a exprimat dezamăgirea și revolta spune un adevăr, dar vede numai o parte dintr-un fenomen cu implicații ceva mai ascunse și care ține, nu se putea altfel, de banii mulți pe care vor unii să-i încaseze din examenul Bacalaureat 2015.

Realitatea revoltătoare este că vorbim de o afacere de milioane de euro care se derulează la vedere în universitățile de stat. Nu mă refer la profesorii care au reușit să-i ajute pe unii elevi pentru diverse sume de bani sau avantaje promise de părinții importanți. Mă refer la ceva mult mai profitabil, extins ca o caracatiță în întregul sistem universitar românesc: profitul fabricilor de diplome care funcționează la capacitate maximă în toate universitățile de stat.

Scopul electoral este doar pojghița care acoperă adevărata afacere a subiectelor facile pentru Bacalaureat 2015, menite să producă rezultate bune și note cât mai mari.

Sub mentalitatea socialistă a lui ”să-i ajutăm pe cei mai slabi”, ca să fie ”bine pentru toată lumea”, se ascunde nevoia de note cât mai mari la bacalaureat, pentru a putea să fie burdușite facultățile care s-au întrecut în competiția locurilor cu taxă scoase la admitere în fiecare an. Cifrele de școlarizare de la Admitere 2015 nu fac excepție.  

Cu cât sunt note mai mari la Bacalaureat 2015, cu atât crește numărul clienților care vor  ocupa locurile cu taxă de la Admitere 2015.

Taxele oscilează între 3.500 și 4.500 de lei pe an, în funcție de facultăți și universități. Atenție, vorbesc de universități de stat unde educația gratuită e teoretic garantată de constituție. Practic, educația de stat gratuită e sufocată într-o mare afacere cu dipome.   Taxelor anuale li se adaugă tot felul de alte taxe ocazionale, de la taxa de admitere până la taxa de eliberare a adeverințelor, tace care pot dubla sumele încasate de facultățile de stat de la fiecare student, pe parcursul anilor de studii.

Cifrele seci descriu cel mai bine modul în care au ajuns aproape toate facultățile de stat să devină un fel de școli private cu taxe babane, în care încă mai sunt tolerați studenți pe ”locuri bugetate”.

...

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Cati dintre dumneavoastra stiti cine este cetateanul din imagine? Pentru cei care nu stiu, domnul este Sorin Mihai...

Posted by Malin Bot on Monday, July 6, 2015

... La Facultatea de Matematică de la UBB Cluj, de exemplu sunt scoase la Admitere 2015, 22 de locuri bugetate și 74 de locuri cu taxă. Tot la UBB, la Informatică, sunt puse pe tarabă 157 de locuri cu taxă și 40 ”bugetate”.

La Timișoara este aceeași situație. Doar un exemplu este Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la UVT: 1003 locuri cu taxă și numai 497 ”bugetate”, la toate specializările adunate.

La Facultatea de Drept de la Universitatea București sunt scoase ”pe piață” 675 de locuri cu taxă, pe lângă care încă sunt ”tolerate” 303 locuri bugetate.

Cifrele sunt la vdere, pe paginile web ale tuturor facultăților din România și proporțiile sunt aproape identice peste tot. Fiecare tabel în care te uiți îți spune ce se petrece, de fapt, în universitățile românești.

Cateva rare excepții vin să întărească o regulă care se conturează clar din această situație: universitățile de stat funcționează în principal pentru studenții de la care se storc bani și mai puțin pentru scopul teoretic al existenței lor, educarea elitelor țării. Nu mai putem să vorbim de elite când o singur facultate are mii de studenți într-un singur an, cei mai mulți pe locuri plătite.

Decizia de a gândi subiecte lejere pentru Bacalaureat 2015 a urmărit să producă rezultate cât mai bune și note cât mai mari pentru a se alimenta cu clienți toate fabricile de diplome din universitățiile de stat, unde s-a cimentat o veritabilă mafie capabilă să determine decizii guvernamentale majore în zone cum este un examen atât de important.

Luați orice facultate unde locurile cu taxe sunt de două ori mai multe decât cele ”bugetate” și calculați câți bani produce fiecare generație. Cifrele totale sunt fabuloase. Veți înțelege simplu despre ce interese vorbim.

Vă dați seama că șmecherilor din universități, care pot controla politici guvernamentale în educație, nu le pasă nici cât o ceapă degerată de evaluarea corectă a generațiilor care susțin examenul maturității. Tot ce vor ei, și au reușit să obțină ușor prin acest guvern, este să aibă cât mai mulți clienți pentru a putea să se îmbogățească mai mult decât anul trecut și la anul ceva mai mult decât în 2015.

Examenul Bacalaureat 2015 este doar o altă zonă în care actuala guvernare a pus interesele unei mafii deasupra de orice.

 
 
 
 

Ne puteți urmări și pe Google News