Azi începe sezonul zece din „Mondenii”

Azi începe sezonul zece din „Mondenii”

Actorii Angel Popescu, Andreea Grămoşteanu şi Mirela Zeţa, protagonişti ai show-ului, povestesc despre noul sezon.

"Mondenii" revin în această seară la Prima TV, de la ora 23.00, cu cel de-al zecelea sezon. Gabriel Cotabiţă, telenovela "Narcisa sălbatică" şi evoluţia lui Becali sunt printre  subiectele acestui sezon. Emisiunea include câteva rubrici noi. În primul episod, în rubrica "Teleenciclobecaliada" e descrisă evoluţia lui Becali de la epoca preistorică până în prezent. Şi, pentru că atunci când s-a produs un eveniment istoric important Becali a fost acolo, este evident că el nu a lipsit nici de la "Cina cea de taina". "Mondena" Diana Munteanu e stresată de telefoanele insistente ale celui care i-a împrumutat 5.000 de euro în urmă cu 8 ani. Dornic să-şi recupereze banii, respectivul se înfăţişează la uşa blondei, însă are parte de o surpriză.

Într-un interviu EVZ, actorii Angel Popescu, Andreea Grămoşteanu şi Mirela Zeţa povestesc despre noul sezon, reacţia vedetelor când se văd imitate şi influenţa pe care o au ele asupra lor, ca actori.

Aţi ajuns şi la sezonul zece. Cum va fi acesta, în comparaţie cu celelalte nouă? Angel Popescu: Voi răspunde la această întrebare, folosindu-mă de câteva versuri din balada populară “Mănăstirea Argeşului" : “Nouă meşteri mari, Calfe şi zidare" – respectiv cele nouă sezoane de până acum – “Şi Manole zece, Care-i şi întrece", noul sezon.

Andreea Grămoşteanu: Va fi altfel, ca de obicei. Ca în orice nou sezon, vor fi lucruri noi care vor fi aduse în prim-plan. Sezonul acesta este mai special şi datorită felului în care este filmat, mult mai dinamic.

Se mai înmulţeşte echipa mondenilor, mai aduceţi un membru nou?Zeţa: Rămânem în aceeaşi formulă, o formulă care a funcţionat perfect.

Cu ce rubrici noi îi veţi surprinde pe telespectatori? De cine o să ne mai amuzăm? Popescu: Vor fi multe surprize în noul sezon, aşa cum telespectatorii noştri s-au obişnuit deja.  Dintre rubrici aş aminti "Parodie după telenovele" şi "Teleenciclobecaliada".  

Zeţa: În fiecare sezon am venit cu noutăţi atât din punct de vedere al personajelor cât şi  al rubricilor. Gabriel Cotabiţă, Gabriela Cristea, Blondele lui Iri, Horia Ivanovici, Radu Banciu, Liviu Vârciu, Prinţul Paul de România şi Printesa Lia, Niculina Stoican şi Marcel Pavel sunt doar câteva dintre personajele autohtone vizate. Însă surprizele nu se opresc aici. Mai multe noutăţi veţi vedea urmărind "Mondenii".

Aţi primit mesaje de la vedetele pe care le imitaţi? Sunt amuzaţi de prestaţia voastră sau, mai degrabă, se enervează?Popescu: În ceea ce mă priveşte, am primit numai cuvinte de laudă. Două dintre vedetele pe care le parodiez la "Mondenii", respectiv Leonard Doroftei şi Dan Bursuc, au dat dovada că au simţul umorului, m-au felicitat şi mi-au spus că se amuză urmărind show-ul nostru. Grămoşteanu: Până acum am primit numai mesaje pozitive, care apreciau calitatea muncii noastre, ceea ce demonstrează că românii nu şi-au pierdut de tot simţul umorului.

Zeţa: Nu am primit nici un fel de mesaj până acum. Sper să se amuze, căci noi la filmări râdem cu lacrimi şi ar fi păcat să nu vadă partea haioasa a unui show de televiziune.

Atunci când vă alegeţi personajele, de ce criterii ţineţi cont?Popescu: Un mare actor spunea cândva că talentul se vede în alegerile pe care le faci. Se pare că noi am ales bine. Unul dintre criteriile cele mai importante este impactul pe care personajul îl are în societate. În plan secundar, este arsenalul cu care este înzestrat, respectiv particularităţi de mişcare, ticuri verbale, gesturi etc.. Cu cât sunt mai multe, cu atât e mai bine pentru noi, pentru că avem o zonă cât mai mare de exploatat.

Grămoşteanu: Ne gândim cât de profitabil e un personaj sau altul din punct de vedere actoricesc şi dacă serveşte scopului cu care am plecat la drum.

Zeţa: În acest sezon multe personaje sunt fictive. Ele au fost propuse de noi, actorii. Suntem o echipă şi alegerea personajelor implică deci echipa. Alegem personaje care sunt ofertante, care se pot interpreta comic.

Vi s-a întâmplat ca după ce terminaţi de filmat un episod, personajul pe care l-aţi imitat să rămână în comportamentul vostru obişnuit? Popescu: Fiind actori profesionişti şi nu copiatoare xerox ne putem detaşa de personajele pe care le interpretăm. Evident că face glume între noi, discutăm despre personaje, dar niciodată personajele nu ne copleşesc, pentru că noi le conţinem şi nu invers.

Grămoşteanu: Se întâmplă de multe ori să continuăm glumele şi după filmare, dar să rămână în comportamentul meu obişnuit ceva dintr-un personaj sau altul, asta nu, nu mi s-a întâmplat niciodată.

Zeţa: Nu mi s-a întâmplat să plec acasa cu Simona Pătruleasa şi să îmi salut părinţii cu... "şi ştire Şoc! Am venit acasă!!!" Niciodată. Dar la începutul acestui sezon mi s-a întâmplat să "alunec" un pic spre Andreea Marin, atunci când jucam un alt personaj. Ne-am amuzat şi mi-am revenit repede după un pahar cu apă RECE.

Cum faceţi să scăpaţi de un personaj şi să adoptaţi altul? Şi aici mă refer şi la trecerea de la emisiune la teatru, acolo voi fiind alţi oameni.Popescu: Avem o meserie foarte frumoasă şi ea ne oferă tot timpul noi oportunităţi, situaţii la care trebuie să ne adaptăm, totul fiind într-o continuă schimbare. Meseria noastră înseamnă şi versatilitate. În nici un caz nu suntem alţi oameni la teatru. Acolo este doar o altă latură a meseriei noastre.

Grămoşteanu: E ca în orice meserie, după ce termini un lucru, te apuci de altul. Câteodată mai arunci un ochi să fii sigur că l-ai făcut temeinic pe ultimul.

Zeţa: Nu scăpăm de nimeni. Personajele sunt oameni care gândesc diferit şi se subordonează unui tip de concept. Cât timp şti acest lucru poţi juca şi şase personaje într-o seara. Ele acţionează şi vorbesc şi se mişcă conform acestui proces de gândire. Asta se întâmplă şi în teatru când joci "Hamlet" sau "Masa" ori "Nina". Mai este o diferenţă majoră în teatru. Acolo poţi juca în chei diferite. În televiziune trebuie să păstrezi cheia în care joci pe toată durata proiectului. Altfel publicul nu o să mai înţeleagă de ce se joacă drama o comedie.

Ne puteți urmări și pe Google News