Azi e Ziua Mondială a Poştei. Iată câteva dintre scrisorile care au umit omenirea, de-a lungul timpului

Azi e Ziua Mondială a Poştei. Iată câteva dintre scrisorile care au umit omenirea, de-a lungul timpului

Azi este Ziua Mondială a Poştei. Cu 14 de ani în urmă, la Berna, era semnat, de către 22 de state, actul de naştere al Uniunii Poştale Universale.

România era una dintre ţările semnatare. La ora actuală organizaţia are 190 de state membre.

În 1969, aşa cum aminteşte portalul www.stiriletvr.ro, data de 9 octombrie a devenit Ziua Mondială a Poştei. În urma deciziei Congresului UPU de la Tokyo.

Oiceiul oamenilor de a trimite veşti, unii despre alţii, chiar şi la mari distanţe, e mult mai vechi. Se cunosc asemenea iniţiative încă din jurul anului 1700.

În 1772 apar primele oficii poştale în Suedia şi în Chile.

Scrisorile au marcat evenimente importante din istoria omenirii. Alteori reprezintă iniţiative de-a dreptul hilare.

Un asemenea exemplu este cel al lui Fidel Castro. Pe vremea când nu visa că va ajunge conducătorul Cubei, adică la vârsta de 12 ani, trimite o scrisoare preşedintelui Americii, Franklin D. Roosevelt, cu care vrea să facă o afacere.

Copilul îi cere şefului de la Casa Albă zece dolari. Contra acestei sume, Fidel promitea să-i spună unde se află minele de fier, în Cuba.

Elvis Presley trimite o scrisoare Guvernului american, în 21 decembrie 1970, prin care anunţă că îşi oferă sprijinul în lupta contra drogurilor.

După numai câteva ore se va întâlni, la Casa Albă, cu preşedintele Nixon.

Un elev, pe nume Denis Cox, scrie o scrisoare în 1957. Destinatarul e Woomera’s Rocket Range. El susţine că are planul unei rachete. Nu a primit niciodată un răspuns.

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News