Evenimentul Zilei > Justitie > Azi a avut loc un nou termen în „Gala Bute” Doroftei şi Viorel Sima au fost audiaţi: „DECI V-A PUS PROCURORUL?”
Azi a avut loc un nou termen în „Gala Bute” Doroftei şi Viorel Sima au fost audiaţi: „DECI V-A PUS PROCURORUL?”

Azi a avut loc un nou termen în „Gala Bute” Doroftei şi Viorel Sima au fost audiaţi: „DECI V-A PUS PROCURORUL?”

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut loc un nou termen al dosarului "Gala Bute". Au fost audiaţi Leonard Doroftei, Viorel Sima, Miron Lupulescu,Vladislav Ceban, potrivit gsp.ro. Vă redăm audierea lui Viorel Sima:

La urmărirea penală, Viorel Sima a declarat că auditul FRBox a descoperit nereguli la Gala Bute, însă la tribunal secretarul general al FRBox și-a modificat declarația, spunând că nu au fost descoperite nereguli.

"De ce e această diferență?", a întrebat judecătoarea?

"Am fost pus să scriu", a zis Sima.

"Păi ați fost ziarist, vă poate pune cineva să scrieți?"

Când Sima a zis că a fost pus să scrie, Obreja, Udrea și Ariton au inceput să murmure în sală.

Judecătoarea l-a întrebat clar: "Deci v-a pus procurorul?"

Raspunsul lui Sima: "Nu pot să spun că cineva m-a pus direct să scriu".

Sima a mai precizat că de ieri este din nou secretar general al FRBox.

Avocatul lui Udrea, Alexandru Chiciu, a remarcat că Sima a zis că discuția cu procurorul a durat o oră și jumătate, iar din acte reies 20 de minute.

Și l-a întrebat pe Sima dacă în 2014, când a făcut declarațiile de la DNA, a fost înfluențat de emoția mediatică

Judecătoarea a respins întrebarea, zâmbind: "Spunea că a fost ziarist, ce presiune mediatică?".

Avocatul Chiciu a replicat: "Dar doamna judecător, când te întreabă procurorul te gândești la tine intâi", insinuând că Sima a dat la DNA voit în Obreja.

La care judecătoarea a spus către apărătorul lui Udrea, care a fost el insuși procuror la DNA: "Dumneavoastră știți asta bine, domnule avocat?".

Ambii au zâmbit.

În dosar, alături de Elena Udrea, fost ministru al Turismului, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, şi Dragoş Botoroagă.

În parte civilă s-au constituit Ministerul Dezvoltării, ANAF și toate companiile de stat, cele zece, care au sponsorizat gala profesionistă de box din 9 iulie 2011.