Evenimentul Zilei > Justitie > Avocatul Marian Nazat: MCV este un fel de Covid pentru justiția din România
Avocatul Marian Nazat: MCV este un fel de Covid pentru justiția din România

Avocatul Marian Nazat: MCV este un fel de Covid pentru justiția din România

Avocatul de renume Marian Nazat a comentat pentru EvZ eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din justiție. Potrivit fostului procuror, Mecanismul de Cooperare şi Verificare este un fel de Covid-19 pentru justiția din România.

“Din punctul meu de vedere, MCV este un fel de Covid pentru justiția din țara noastră. Cum România nu a dezvoltat anticorpii necesari respingerii acestui virus și cum nu a descoperit nici vaccinul tămăduitor, singura șansă de vindecare îl reprezintă eliminarea lui instituțională.

MCV ne-a readus în perioada tristă a justiție populare controlată de comisarii sovietici, căci ăștia noi, de la Bruxelles, nu sunt altceva decât urmașii lor naturali.

Aceleași liste cu dușmanii poporului care trebuie eliminați și reeducati penitenciar, aceleași mecanisme odioase de mimare a justiției, cu deosebirea că atunci samavolniciile se săvârșeau în numele poporului, pe când azi ele se înfăptuiesc sub lozinca mincinoasă a drepturilor și libertăților omului”, a subliniat avocatul de renume Marian Nazat.

“Continui să mă întreb naiv de ce magistrații băștinași nu s-au revoltat niciodată și au acceptat umilitorul statut de purtători de robă supuși eurovechililor veniți în colonia valahă cu teme precise.

Sper ca eliminarea MCV să fie primul pas spre redobândirea independenței și suveranității naționale, altminteri înseamnă că rămânem pe veci iobagi, chiar dacă unii moderni, cu smartphone și cu Facebook”, a conchis fostul procuror.

Comisia Europeană susține eliminarea MCV 

EvZ a scris despre cum România are nevoie și vizează în acest an eliminarea MCV pentru atingerea obiectivului său de a intra la spațiul Schengen. Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România la finalul anului.

“Vești bune pentru România! Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

“Astăzi am avut o întâlnire cu doamna Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Valori și Transparență. Am discutat în detaliu despre Mecanismul privind Statul de Drept și Raportul pentru România.

Guvernul României susține acest mecanism de evaluare unitară a statului de drept cu privire la toate statele membre ale UE. Respectarea statului de drept, a democrației și a drepturilor fundamentale ale omului nu sunt negociabile. Ele reprezintă fundamentul politic primar al Uniunii Europene și trebuie protejate cu îndârjire.

Alături de Comisia Europeană, Guvernul României susține eliminarea și repararea modificărilor legislative nefericite aduse legilor justiției în perioada 2017-2019.

Împărtășesc dorința doamnei Jourová de a finaliza în prima jumătate a acestui an angajamentele cu privire la statul de drept, pe care România le are ca stat membru al Uniunii Europene.

În acest sens, coaliția legislativă și Ministrul Justiției, în dialog continuu cu reprezentanții autorității judecătorești și ai societății civile au un obiectiv european: să livreze o legislație care să garanteze independența justiției pe termen lung și să reziste în fața presiunilor politice conjuncturale.

Procesul de recuperare a independenței justiției a început și va continua. Este un proces de vindecare. Nu va fi ușor, dar este inevitabil.

Prin dialog civilizat și dezbatere bazată pe argumente raționale vom ajunge la un consens în interesul României pentru încheierea MCV și pentru un stat de drept consolidat”, a transmis prim-ministrul României.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.