Evenimentul Zilei > Justitie > Avocata Antenelor i-a denunțat în instanță pe Camelia Voiculescu și iubitul ei
Avocata Antenelor i-a denunțat în instanță pe Camelia Voiculescu și iubitul ei

Avocata Antenelor i-a denunțat în instanță pe Camelia Voiculescu și iubitul ei

Fosta șefă peste juriștii de la Antene a declarat în fața judecătorului că Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu i-au cerut să declare la DNA că ei nu au nicio implicare în cazul șantajului la adresa RCS&RDS

Patru martori au fost audiați la termenul de ieri în cazul de șantaj dintre Antena Group și RCS&RDS. Cea mai importantă declarație a fost dată de avocata Raluca Pușcaș, fosta șefă a Departamentului Juridic al Antena Group. Ea a precizat în fața judecătorului că Sorin Alexandrescu i-a arătat un contract încheiat între SC Bodu SRL, firma lui Dumitru Dragomir, și RCS&RDS.

Declarația

„În aceeași zi m-am întâlnit cu Sorin Alexandrescu și cu Camelia Voiculescu, care mi-au cerut să redactez și să cer un punct de vedere de la cele două firme cu referire la contractul dintre ele. Solicitările au fost transmise din partea «Jurnalului Național», ziarul urmând să publice o anchetă pe acest subiect. Am trimis scrisorile printr-un șofer. Răspunsurile de la Dumitru Dragomir și de la RCS le-am transmis lui Sorin Alexandrescu”.

Avocata a explicat apoi că, în iunie 2012, cu o zi înainte de a fi chemată la DNA, s-a întâlnit cu Camelia Voiculescu și cu Sorin Alexandrescu care i-au cerut ca, „în cazul în care sunt chemată la Parchet, să spun că ei nu au avut nicio implicare în expedierea acelor scrisori și că a fost inițiativa mea”, a arătat Raluca Pușcaș.

Un alt personaj care ar fi intervenit pe lângă șefa de la Juridic al Antenelor a fost avocatul Mihai Puiu. Acesta a chemat-o în aceeași zi în biroul lui pe martoră și ia cerut, în scris, pe ecranul unui laptop ca, în caz că este chemată la DNA „să spui adevărul, adică Alexandrescu și Camelia nu au nicio implicare”. „A fost pentru prima dată când avocatul Puiu a comunicat cu mine în acest mod, chiar dacă eram în aceeași încăpere. Mi s-a părut exagerat. Nu putem să am inițiativa de a demara o investigație jurnalistică. Am demisionat a doua zi”.

În timpul audierii, fiica cea mare a lui Dan Voiculescu s-a mutat în spatele martorului, fiind flancată de doi avocați.

A doua oară la proces

Camelia Voiculescu a venit la propriul proces pentru a doua oară. Ieri a fost o zi plină pentru ea, deoarece la Tribunalul București, se desfășura un alt proces în care era inculpată, respectiv „Loteria 2”. S-a prezentat cu câteva minute înainte de ora 10 în sala de judecată și a luat loc în prima bancă, chiar lângă Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. Cei doi s-au salutat, dar nu și-au vorbit. Ca de obicei, Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la șantaj, a anunțat că nu dorește să se prezinte la proces și a cerut să fie judecat în lipsă.

Mihai Emanuel Gâdea a fost citat ca martor în procesul RCS&RDS

Într-un final, judecătorul Victor Voina de la Curtea de Apel București a stabilit un nou termen de judecată pentru 24 iunie. Până atunci, firma RCS& RDS trebuie să comunice instanței ce funcție deținea Ioan Bendei în cadrul companiei la data șantajului prin televizor, și a stabilit că vor fi audiați alți doi martori printre care și directorul Antena3, Mihai Emanuel Gâdea. Acest lucru a fost cerut de avocații postului de televiziune de mai multe ori la termenele anterioare. Apărătorii doreau să-l aducă în sala de judecată și pe Mugur Ciuvică, partenerul, de platou, al lui Gâdea. Magistratul a respins această cerere după ce, audiat fiind la DNA, Ciuvică a început să se dea mare analist politic și să susțină că aceasta este „o anchetă băsistă făcută de băsiști”. „Nu avem nevoie de circ aici, circul pe care l-a făcut la DNA. Nu este relevantă declarația domnului Ciuvică în acest dosar”, a susținut atunci judecătorul Voina.


FOTO: Peste o lună, Mihai Emanuel Gâdea este așteptat la Curtea de Apel București FOTO: LIBERTATEAAngajații au dat declarații în fața șefifi lor, prezenți în sală

Alt martor audiat ieri a fost Alexandru Popa, fostul consultant pe chestiuni de Comunicare al Intact Media. El a precizat că a lucrat doar șase luni la firma familiei Voiculescu și nu-și amintește dacă a participat la ședința în care s-a discutat pe marginea solicitării care a fost transmisă către RCS&RDS. A susținut că, înainte de a fi audiat la DNA, nimeni nu i-a spus ce să declare procurorilor.

Afirmații nevinovate

Directoarea de marketing a grupului, Cristina Jura, a explicat cum și cine a luat decizia de a difuza promo-ul cu titlul „Exploziv! Mită de milioane în fotbal”. „A fost o cerere din partea lui Sorin Alexandrescu să promovez acel promo în luna mai. Textul a venit de la el. Am hotărât împreună să difuzăm de 4-5 ori pe zi, nu mai mult decât alte astfel de producții”, a arătat directoarea. După o lună s-ar fi renunțat la difuzarea lui. Jura a mai precizat că este posibil ca și alte anchete jurnalistice să nu fi apărut chiar dacă anterior li s-a făcut reclamă la televiziunile trustului de presă. Ea a arătat că acționarul majoritar, Camelia, nu a avut vreo implicare în producția materialului video.


Spotul publicitar, arată DNA, a fost difuzat în mai 2013, de 401 ori, de toate posturile TV aparținând SC Antena TV Group SA


La finalul declarației, Jura s-a întors și a întrebat-o pe Camelia, din priviri, dacă a fost bine. Șefa i-a zâmbit complice.

Ultimul martor, subordonata Cristinei Jura, a fost cea care a desemnat trei producători care au realizat clipul de promovare a „anchetei”, a așa- zisei anchete jurnalistice. A arătat că reclama a fost realizată într-o zi și jumătate, în urma unei cereri a șefei sale.

În acest dosar, fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop. Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție. Bendei trebuia să semneze un contract de retransmisie a posturilor de televiziune ale Antena TV Group SA la un preţ impus de 6.480.000 de euro/ an, pe o durată de cinci ani,

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: