Aviva Pensia Max, primul fond de pensii facultative care iese de pe piaţă

Aviva Pensia Max, primul fond de pensii facultative care iese de pe piaţă

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis, la cererea S.C. AVIVA Asigurări de Viaţă S.A., retragerea autorizaţiei şi radierea din Registrul C.S.S.P.P. a Fondului de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX şi retragerea autorizaţiei prospectului schemei de pensii facultative.

Potrivit datelor furnizate evz.ro de reprezentanţii CSSPP, fondul nu a reuşit să atragă decât 106 participanţi, în condiţiile în care numărul minim necesar pentru a fi autorizat este de 100. Din aceştia, 5 erau membrii fondatori ai societăţii civile care stă la baza fondului. Aceştia au cerut CSSPP retragerea autorizaţiei de funcţionare, deoarece nu a fost virată nicio contribuţie de la data autorizării fondului.

"Decizia membrilor fondatori, de încetare a existenţei societăţii civile particulare ce stă la baza Fondului de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX, a fost luată ca urmare a necolectării de contribuţii la acest fond, de la data autorizării, 29 aprilie 2009, şi până în prezent", se arată într-un comunicat remis de CSSPP.

Aviva Pensia Max a fost cel de-al 12-lea fond de pensii facultative autorizat pe piaţa românească, primăvara anului trecut, fiind cel de al doilea fond cu grad de risc investiţional ridicat din piaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: CSSPP