Un avion ce zbura la Moscova s-a prăbușit în munții Afganistanului

Un avion ce zbura la Moscova s-a prăbușit în munții Afganistanului Avion prabusit. Sursa: Maxwell De Araujo Rodrigues | Dreamstime.com

Duminică, autoritățile de aviație din Rusia au raportat dispariția de pe radare a unui avion înregistrat în țară, situat deasupra Afganistanului. La bordul aeronavei se aflau probabil șase persoane, conform declarației autorităților.

Avion prăbușit în Afganistan. Presa din India indică faptul că avionul ar fi deviat de la cursul ințial și s-a prăbușit în munții din nordul Afganistanului.

Avion prăbușit în nordul Afganistanului

Autoritățile ruse au informat că se referă la un zbor charter de ambulanță care sosea din India, cu escală în Uzbekistan, și avea destinația Moscova. Aeronava implicată este un aparat de producție francez, Dassault Falcon 10, fabricat în anul 1978.

Informații furnizate de localnici au fost primite de către poliție, însă locul precis al prăbușirii nu a putut fi stabilit. În prezent, nu există detalii disponibile cu privire la eventualele victime sau tipul aeronavei implicate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incidentul a avut loc în timpul nopții, în provincia Badakhshan, situată la granița cu Tadjikistan, China și Pakistan. Regiunea e traversată de masivul Hindu Kush, caracterizat de vârfuri ce depășesc 7000 de metri.

Zabihullah Amiri, purtătorul de cuvânt al guvernului provincial Badakhshan, a declarat pentru Reuters că o echipă a fost trimisă la locul prăbușirii.

Însă este o zonă izolată situată la mai mult de 200 km de capitala provincială Fayzabad, iar echipa va avea nevoie de 12 ore pentru a ajunge la destinație.

Presa din India spune că avionul era înregistrat în Maroc

Autoritatea de aviație civilă din India a declarat că acest avion prăbușit nu a fost un zbor comercial programat sau o aeronavă închiriată indiană și că „se așteaptă mai multe detalii”.

Producătorul de aeronave Dassault nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii în afara orelor normale de lucru.

Un avion Dassault s-a prăbușit

Aeronavă Dassault, prăbușită în Afganistan. Sursa foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Inițial, presa indiană a raportat că avionul era înregistrat în Maroc, însă mai târziu au transmis că aceasta ar aparține Rusiei.

Mai multe media afgane au citat rapoarte contradictorii. Unele au afirmat că era vorba despre un avion închiriat și se îndrepta spre Moscova când s-a prăbușit. În același timp, altele au susținut că era un avion de pasageri.