AVIOANELE ruseşti au ATACĂ fără oprire bazele ISIS: 60 de obiective ale JIHADIŞTILOR, lovite într-o zi | VIDEO
- Silvana Chiujdea
- 9 octombrie 2015, 17:35
Aviația rusă a efectuat 67 de raiduri în ultimele 24 de ore şi a lovit 60 de obiective ale grupării jihadiste Statul Islamic. Anunţul a fost făcut vineri de şeful adjunct al Statului Major al forțelor ruse, generalul Igor Makușev.
''În ultimele 24 de ore, de la baza aeriană Hmeymim au fost efectuate 67 de raiduri. Avioane SU-34M și Su-25SM au lovit 60 de obiective ale teroriștilor'' în provinciile Raqa, Latakia, Hama, Idleb și Alep, a spus generalul, informează RIA Novosti, preluată de Agerpres.
ATENŢIE: Galeria foto nu este recomandată persoanelor sensibile. Contine imagini şocante care va pot afecta emoţional
Moscova anunță în fiecare zi rezultatele operațiunilor sale în Siria, de la lansarea campaniei sale militare în această țară, la 30 septembrie. Miercuri, Rusia a folosit pentru prima dată rachete de croazieră în cadrul acestei operațiuni, patru crucișătoare din Marea Caspică lansând 26 de astfel de proiectile asupra a 11 ținte ale Statului Islamic în Siria, după cum a indicat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Ulterior, un oficial american a declarat că rachetele ruse au căzut în Iran, o informație dezmințită atât de Moscova, cât și de Teheran.
Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Moscova că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.
Pe de altă parte, administraţia Obama a pus capăt controversatului program al Pentagonului de antrenare şi echipare a rebelilor sirieni moderaţi. Oficiali ai administraţiei au recunoscut, vineri, eşecul acestei iniţiative care ar fi trebuit să coste Statele Unite peste 500 milioane de dolari. Informaţia a fost postată de New York Times care precizează că programul cu pricina nu a reuşit să producă nici o forţă capabilă să lupte împotriva jihadiştilor Statului Islamic. Anunţul vine la sfârşitul întâlnirii oficiale pe care Secretarul american al Apărării Ashton B. Carter a avut-o la Londra cu omologul său, Michael Fallon. Citeşte mai multe aici
Administrația Obama se folosește de serviciile secrete, transformând eșecurile în lupta împotriva Statului Islamic în victorii, așa cum Ceaușescu se folosea de Securitate pentru a-și cosmetiza imaginea dezastruoasă, raportând recolte record când țara murea de foame. Cum este posibil ISIS? Aceasta este probabil cea mai tulburătoare întrebare a începutului de secol XXI. La 14 ani de la declanșarea „Războiului împotriva terorismului”, terorismul este mai puternic ca oricând. A ajuns chiar să-și proclame un Stat al lui, iar restul statelor lumii asistă pasive la recitalul de atrocități. Citiţi aici detalii!