Avertizare de furtuni şi iarnă în toată regula! Cabluri electrice rupte şi temperaturi de 5 grade Celsius la început de vară. FOTO

Avertizare de furtuni şi iarnă în toată regula! Cabluri electrice rupte şi temperaturi de 5 grade Celsius la început de vară. FOTO Sursa: Twitter

Avertizare de furtuni şi iarnă în toată regula. Cele mai mari efecte ale acestei ierni târzii vor fi legate de acumularea de zăpadă pe copaci deoarece au frunzișul plin și sub greutatea zăpezii s-ar putea rupe cu ușurință ramurile copacilor, iar oamenii pot fi în pericol. În ceea ce privește temperaturile, sunt așteptate minime record în Denver sâmbătă și din nou duminică dimineața.

Peste 100 de milioane de americani se confruntă cu condiții meteorologice periculoase în acest weekend, în timp ce un front rece lovește Colorado și sudul Wyoming, cu ninsoare abundentă și un val de căldură care poate doborî recordul spre nord-est.

Zăpada a provocat daune serioase în Denver. În zona metropolitană temperaturile ar putea scădea până la îngheț puternic şi ar putea distruge vegetația sensibilă. În a doua jumătate a weekendului, mai exact duminică, meteorologii anunță îngheț puternic înainte ca temperaturile după-amiezii să ajungă la multe grade cu minus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furtuni de zăpadă la început de vară

Cu toate astea, elevii unui liceu au avut parte de o festivitate de absolvire memorabilă.Iarna care şi-a făcut prezenţa pe neaşteptate nu i-a făcut pe organizatori să schimbe planurile. Oaspeţii au folosit umbrele, ori s-au adăpostit sub copaci, pentru a le fi alături celor dragi când îşi primesc mult truditele diplome.

Imagine

Totuşi, ninsoarea a creat şi probleme. Zăpada a provocat daune cablurilor electrice în orașul Denver, iar mercurul din termometre a coborât până la 5 grade Celsius.

Acumularea totală de zăpadă va varia semnificativ în regiune, cu cele mai mari cantităţi la poalele mai înalte ale comitatelor Jefferson, Boulder și Larimer, precum și în munții până la vest, la Vail Pass. Toate aceste zone sunt sub avertizare de furtună de iarnă.

Pentru zona metropolitană Denver, locațiile aflate la vest de sud de centrul orașului Denver au cele mai bune șanse de a obține mai mult de 6 inci (15,24 centimetri) de zăpadă. În altă parte, totalurile ar trebui să ajungă la cel puțin 10 cm.

Denver și întregul Front Range au avertizare de îngheț până duminică

Mai spre vest și est, există, de asemenea, un avertisment de vreme de iarnă dar mai moderat, ceea ce înseamnă că totalul de ninsori estimat va fi mai mic, iar impacturile ar trebui să fie mai puțin severe.

Se estimează că coridorul I-70 de pe Câmpiile de Est prin Limon va avea 15 cm de zăpadă, în timp ce I-70 la vest de Vail Pass ar trebui să aibă 27,94 centimetri, de asemena şi pe munții din jurul Steamboat Springs, Aspen, Vail și Gunnison, informează denver.cbslocal.com.