AVERTISMENTUL lui Rareș Bogdan despre pericolele la care ar putea fi EXPUSĂ România

AVERTISMENTUL lui Rareș Bogdan despre pericolele la care ar putea fi EXPUSĂ România

Rareș Bogdan a atras atenția asupra faptului că România ar putea deveni ținta unui atac informativ în acest an. Jurnalistul a vorbit, într-o postare pe Facebook, și despre teza pe care o susțin unii analiști politici potrivit căreia "rușii și-au impus omul la Casa Albă", adică pe președintele Donald Trump, cât și despre nevoia țării noastre de a fi aliat al SUA și nu al Rusiei.

Redăm integral postarea lui Rareș Bogdan:

"ATENȚIE: România 2017 țintă majoră în războiul informativ!

Să luăm puțină distanță de PSD, Dragnea, slugile lui Dragnea, Iohannis, Ciorbea, degringolada PNL, Ghiță şi jocul lui cu cei ce l-au format şi crescut, Băsescu şi apăsările lui generate, foarte probabil, de lipsa atenției din partea Divei de Pleşcoi, motocicletele din capul lui Tăriceanu, jocul de iubire Dacian-USR şi alte teme minore ce ne mănâncă timpul şi viața! Vă propun ceva cu adevărat important: viitorul nostru ca stat!

Teza conform căreia rușii și-au impus omul la Casa Albă, dovada fiind implicarea Moscovei în manipularea percepțiilor vis-a-vis de establishment, reprezintă o masturbare intelectuală a plictisiților, fără legătura cu realitatea. “Sistemul”, în SUA, ca de altfel în toate democrațiile solide, nu permite virusarea. Acolo nu exista doctrine, curente politice, miuțe și blaturi, tot ce se petrece la nivel înalt este circumscris unei sintagme cu care nu glumește nimeni: interesul național. Doar la noi a fost declasată, dar noi nu suntem o națiune, ci o populație. Nu suntem un stat, ci un areal.

Mare parte din bateria de comentatori de serviciu, adică utili, au resimțit ca pe o cărămidă în cortexul prefrontal o declarație înțeleaptă a lui Donald Trump. Noul președinte al SUA: “A avea o relație bună cu Rusia e un lucru bun, nu un lucru rău. Doar proștii cred că e rău. Avem destule conflicte, nu ne mai trebuie unul. Cu mine ca președinte, Rusia ne va respecta mai mult decât o face acum. Ambele țări vor lucra împreună pentru a rezolva unele dintre multele problemele presante și conflictele din întreaga lume”.

Care e problema? Vă spun acum. Majoritatea puternicilor lumii, deci și a servitorilor lor, fie că vorbesc engleză, rusă, farsi sau română, nu cunosc decât logica războiului. Se câștigă bani foarte mulți din inventarea și exacerbarea pericolelor. Pacea nu vinde, pe când din război se fac averi. Donald Trump nu a făcut decât să arate consecvență cu temele datorită cărora a câștigat alegerile: establishmentul nu mai are legătură cu oamenii. Oamenii nu mai vor să finanțeze războaie inutile (pentru ei, nu pentru corporațiile din energie), vor ca bilioanele care merg la armată să asigure apărarea mai ales pe teritoriu, nu la mii de kilometri de acesta. Iar dorința lor pare justificată. Beneficiile asimetriilor au fost contorizate doar de o redusă clasă de privilegiați. Acei bani pot reduce dependența SUA de circuite integrate japoneze, credite chinezești sau vinuri din UE.

Dar asta e America. Nicio legătură cu România în privința unei schimbări de politică externă. Există voci care insistă pe o apropiere a noastră de Moscova și aduc ca argument exact viziunea lui Trump: să fim prieteni, să recurgem la dialog, să rezolvam diferendele la masa negocierilor. Îmi vine să râd. Este exact ca în bancurile cu purecele Gheorghiță și elefantul: avem impresia că tropăim cu toții sau că-l putem sugruma. A, poate nu vă place Klemm sau Nuland! E ok! Nu în cei doi stă PARTENERIATUL!

Instituțiile sunt cheia, NU oamenii! Oamenii pot greşi! Uneori sunt prea guralivi sau prea sfătoşi, dar principiile unui parteneriat rămân!

Dacă poate da cineva vreun exemplu când Imperiul țarist, URSS sau Federația rusă ne-a fost prieten sincer sau a exportat democrație, să-mi scrie, că-mi modific testamentul.

Dacă doriți un argument al apropierii de SUA, nu de Rusia, luați-l pe acesta! Rusia exportă conflict, insecuritate, dictatură, corupție! ZERO democrație, eventual CLEPTOCRAȚIE.

Metodele de persuasiune ale propagandei rusești sunt teribil de eficiente. Se folosesc vectori de opinie crescuți ani de zile să treacă drept proamericani, pentru credibilizare, apoi li se ordonă din când în când să pună sub semnul întrebării beneficiile parteneriatului cu SUA. Fiind persoane la care mulți români se raportează când doresc să priceapă tendințele și soluțiile politicii externe, suspiciunile exprimate de acestea în spațiul public sunt arme foarte puternice. Cad în capcana războiului psihologic oameni educați, deci cei cu mai puțină instrucție sunt victime sigure.

De ce este important ca populația să fie pro sau contra, dacă nu contează? Ați auzit, firește, de acel teribil exercițiu de manipulare făcut de Orson Welles cu “Războiul lumilor” (H.G.Wells). Ei bine, imaginați-vă următorul scenariu: hackerii închid curentul unei țări în urma unui atac informatic, pe urmă pun stăpânire pe FM și tot ce înseamnă semnal video și transmit următorul mesaj: tancurile SUA au ocupat, în această dimineață, țara, vă rugăm îndreptați-vă în coloane spre cea mai apropiată gară, veți fi duși la adăpost…

Halucinant? Firește. E o nebunie. Acum imaginați-vă că toată povestea asta se întâmplă în Republica Moldova. Așa-i că nu mai pare stupid? Li s-ar spune că sunt tancuri SUA, deşi ar veni din est.

...Indiferent ce veți auzi, nu uitați: prietenii sunt EXCLUSIV la Vest! Din Est doar le luăm, eventual, banii pentru unele produse pe care în Vest nu le-am putea vinde pentru că sunt sub ce produc Germania, Italia, Franța sau încă Marea Britanie! Schimburi economice în fostul "CAER", dacă vor, dar parteneriat politic şi militar, România trebuie să aibă EXCLUSIV cu Vestul! De ce insist? Pentru că va fi un an complicat!", a scris jurnalistul pe rețeaua de socializare.