Evenimentul Zilei > Actualitate > România trebuie să se apere de Rusia! Avertismentul fostului comandant US Army în Europa
România trebuie să se apere de Rusia! Avertismentul fostului comandant US Army în Europa

România trebuie să se apere de Rusia! Avertismentul fostului comandant US Army în Europa

Generalul Hodges a declarat că atât România cât şi Republica Moldova dar și alte țări din regiunea pontică ar trebui să facă o coaliţie pentru a se apăra de Rusia.
Generalul în retragere Ben Hodges, fost comandant al Forțelor terestre ale SUA în Europa (USAREUR) propune o coaliție a țărilor din zona Mării Negre, cu sprijinul direct al Statelor Unite și al marilor puteri europene, care să poată contracara acțiunile Rusiei în regiune.
Generalul american Ben Hodges a declarat, într-un interviu acordat canalului ISLND TV pe YouTube, că Administrația de la Kremlin încearcă să prezinte evenimentele din Ucraina drept o intervenție a Washingtonului în treburile interne ale Rusiei.

Avertisment șocant al fostului comandant US Army în Europa: România trebuie să se apere de Rusia

„Sunt sigur că vor încerca să o descrie ca o provocare, ca o intervenție a SUA în treburile interne ale Rusiei – acesta este tipul obișnuit de narațiune pe care Kremlinul o utilizează. Președintele Putin are un rating atât de scăzut în țara sa, trebuie să continue o astfel de narațiune pentru a-și distrage propria populație de la condițiile economice cumplite din interiorul Rusiei”, a afirmat generalul Hodges.

Generalul avertizează că Rusia ar putea întreprinde unele acțiuni agresive împotriva țărilor europene vecine, poate chiar în regiunea Mării Negre, şi spune: „De aceea este atât de important ca Ucraina, Georgia, România, Bulgaria, Turcia și Moldova să lucreze împreună, astfel încât să existe o cooperare regională, astfel încât țările să se ajute reciproc: să facă schimb de intelligence și informații, să se antreneze împreună”, a subliniat generalul american.

Washingtonul ar trebui să sprijine o astfel de inițiativă de cooperare regională

De asemenea, NATO și țările partenere ar trebui să implementeze măsuri care să incomodeze forțele ruse de ocupație din regiunea Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

„Trebuie să luăm măsuri care să-l fac pe comandantul Flotei Mării Negre să se simtă foarte inconfortabil în baza sa ilegală din Sevastopol. Și cred că decizia ucraineană de a achiziționa rachete anti-nave, decizia americană de a introduce drone MQ-9 în România, sunt pași importanți care pot ajuta la valorificarea inițiativei în regiune”, a explicat generalul american, potrivit umbrela-strategica.

Generalul Ben Hodges: Când rușii vor instala spitale militare la granița Ucrainei atunci putem vorbi de o invazie

În opinia sa, despre o pregătire reală a trupelor ruseşti pentru o invazie în Ucraina se va putea vorbi numai dacă ruşii vor instala spitale militare în apropierea graniţei ucrainene.

„Una este să ai trupe la frontieră, dar este complet altceva să le oferi tot ceea ce au nevoie acestea pentru a efectua operaţiuni. Vorbesc despre combustibil, muniţie şi spitale de campanie. Dacă nu vedeţi spitale, nu sunt sigur că trupele ruse se pregătesc de o ciocnire serioasă”, a subliniat Hodges, potrivit Agerpres.