AVERTISMENT pentru PESCARI de la Poliţia de Frontieră. Este PROHIBIŢIE!

AVERTISMENT pentru PESCARI de la Poliţia de Frontieră. Este PROHIBIŢIE!

Poliţia de Frontieră transmite un avertisment pentru pescari. În perioada 1 aprilie - 15 mai se interzice pescuitul în apele de la frontieră. Măsurile de prohibiţie sunt valabile pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile.

Poliția de Frontieră Română transmite un avertisment pentru pescari. Având în vedere numărul mare al celor care practică pescuitul sportive în apele de frontieră, autorităţile informează că, în luna februarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Prin acest ordin, în perioada 1 aprilie - 15 mai, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.

Pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite, transmite Poliţia de Frontieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Permisul de pescuit se poate viza în mod gratuit la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră. Fiind un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, acesta se obţine după depunerea unei cereri şi a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit şi chitanţa eliberată de asociaţia de pescari pentru activitatea de pescuit.

De asemenea, Poliția de Frontieră informează că a simplificat procedura de obținere a avizului de pescuit în apele de frontieră, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui formular on-line, ce se găsește pe site-ul instituției, www.politiadefrontiera.ro, la secțiunea Contact / Formulare.

În ce condiţii se poate pescui

Pentru ca cei care practică pescuit sportiv să nu încalce legea este necesară deținerea permisului eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura (ANPA) şi avizarea acestuia de către structura teritorială a Poliției de Frontieră în a cărei competență se desfășoară activitatea. Poliţia de Frontieră mai precizeazî că pescarii sportivi care nu deţin permis de pescuit emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociaţie legal constituită.  De asemenea, cei care pescuiesc în apele de frontieră trebuie să mai știe că sunt controlaţi de  lucrătoriii Poliţiei de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului structurii teritoriale a Poliţiei de Frontieră. Atenţie, ipsa avizului şefului structurii teritoriale a Poliţiei de  Frontieră pe aceste permise constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează  în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul  2008 modificată şi republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice capturate ilegal.