Avertisment pentru persoanele care suferă de depresie

Avertisment pentru persoanele care suferă de depresie Sursa: Arhiva EVZ

Depresia poate fi un semn de avertizare timpurie al unui posibil accident vascular cerebral. S-a constatat că depresia este mai răspândită la persoanele care au avut un accident vascular cerebral în anii precedenți. Accidentul vascular cerebral, care este mai probabil să apară peste 55 de ani, ia viața a 38.000 de oameni pe an.

Problema comună a persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral

Depresia este o problemă comună pentru persoanele care au suferit deja un accident vascular cerebral, precum și anxietatea. Se crede că depresia afectează aproximativ cinci la sută din populația britanică, cu oameni de toate vârstele și mediile diagnosticate. Dar acest studiu sugerează că nu este doar mai răspândită după accidentul vascular cerebral.

Autorul studiului, Maria Blochl, de la Universitatea din Munster din Germania, a declarat: „Depresia este printre cele mai presante probleme la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral și este atât de frecventă încât este denumită depresie post-accident vascular cerebral.”

Cercetătorii au analizat 10.797 de adulți cu o vârstă medie de 65 de ani care nu au suferit un accident vascular cerebral. Aceștia au fost urmăriți până la 12 ani, iar în acest timp, 425 de persoane au suferit un accident vascular cerebral, care are și factori de risc de hipertensiune arterială, colesterol crescut și diabet.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fiecare doi ani oamenii au fost întrebați dacă au prezentat simptome de depresie în ultima săptămână. Acestea includ sentimentul de singurătate, sentimentul de tristețe, sentimentul că totul reprezintă un efort, iar somnul este agitat. Cu cât au avut mai multe simptome, cu atât scorul lor este mai mare.

Studiul a constatat că cei care au suferit un accident vascular cerebral au avut scoruri de depresie similare cu cei care nu au suferit, cu șase ani înainte. Cu toate acestea, cu aproximativ doi ani înainte de accidentul vascular cerebral, zeci de persoane care au avut un accident vascular cerebral au început să crească.

Motivul pentru care apare depresia

După un accident vascular cerebral, simptomele depresive au crescut și au rămas ridicate timp de un deceniu. În schimb, persoanele care nu au avut un accident vascular cerebral au rămas aproximativ aceleași pe tot parcursul studiului.

La momentul accidentului vascular cerebral, 34% dintre oameni îndeplineau criteriile pentru a avea depresie, comparativ cu 24% dintre cei care nu au avut un accident vascular cerebral. Studiul a fost controlat prin potrivire, ceea ce înseamnă că persoanele care au avut un accident vascular cerebral și nu au fost asociate pe baza faptului că aveau caracteristici similare pentru a evita confuzia cu privire la potențialii factori de risc, potrivit The Sun.

„Dar chiar și o creștere ușoară a simptomelor depresive, în special a stării de spirit și a simptomelor legate de oboseală, poate fi un semnal de accident vascular cerebral care este pe cale să apară.” Ea a adăugat: „Nu este clar dacă aceste modificări pre-accident vascular cerebral pot fi folosite pentru a prezice cine va avea un accident vascular cerebral. Exact motivul pentru care apar simptomele depresive înainte de accident vascular cerebral trebuie investigat în cercetările viitoare.”