Avertisment lansat de un înalt oficial al NATO. Soarta războiului s-ar putea schimba dramatic după această mișcare

Avertisment lansat de un înalt oficial al NATO. Soarta războiului s-ar putea schimba dramatic după această mișcare

Un înalt oficial al NATO a avertizat că Belarus ar putea să ajute Rusia în timpul conflictului din Ucraina. Astfel, este de așteptat o invazie care să sprijine atacurile lansate de trupele rusești.

Ucraina este amenințată și de Belarus, țară care ar putea să lanseze și ea o invazie. Avertismentul a fost făcut de un înalt oficial al NATO, care a vorbit despre acest pericol. Rusia s-a lovit de o neașteptată rezistență a ucrainenilor, Vladimir Putin nu vrea să se retragă, așa că ar putea beneficia de sprijinul Belarusului.

Rusia ar putea să fie sprijinită de Belarus în timpul invaziei din Ucraina

Guvernul din Belarus pregătește motivul pentru a justifica o ofensivă belarusă împotriva Ucrainei și desfășurarea iminentă a armelor nucleare rusești în Belarus”, a spus oficialul de la NATO, sub protecția anonimatului, conform The Guardian.

„Nu vă spun că vor pune arme nucleare acolo mâine. Ceea ce vreau să spun este că au luat măsuri politice pentru a putea primi acum arme nucleare dacă se ia o astfel de decizie”, a mai spus oficialul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oraşele din nordul Ucrainei, situate la frontiera cu Belarus, iau măsuri pentru a preîntâmpina o eventuală intervenţie terestră a forţelor militare belaruse.

În nordul țării se fac pregătiri pentru a face față unor noi trupe

Oficialul susţine că oraşul se apără pe trei linii, fiind constituite puncte de apărare la zeci de kilometri de centrul localităţii. „Noi suntem foarte aproape de graniţa cu Belarus. Oraşul Jitomir se pregăteşte de o posibilă intervenţie din partea Belarusului. Am început practic acest lucru a doua zi. Aţi văzut cât de multe s-au făcut în oraş în acest sens. În jurul oraşului au fost ridicate multe puncte de apărare şi momentan a treia linie de apărare este finalizată. Are zeci de kilometri în jurul oraşului.

Cel mai mare pericol îl reprezintă sistemele de artilerie, sistemele rachetelor GRAD. Am văzut ce efecte dezastruoase au produs în Cernihiv, Sumî şi Mariupol, când, prin intermediul acestor rachete care nu sunt controlabile, s-au produs pagube în zone civile. Înţelegând distanţa faţă de Belarus, formăm aceste linii de apărare la câţiva zeci de kilometri de centrul oraşului Jitomir", a afirmat Suhomlyn.

Declaraţiile primarului vin în contextul în care există informaţii potrivit cărora la graniţa dintre Belarus şi Ucraina ar fi amenajate eventuale zone de acces ale militarilor belaruşi spre teritoriul ucrainean. Presa din Belarus a publicat, duminică, informaţii şi imagini despre un pod plutitor peste râul Pripyat, în oraşul Petrikov, din regiunea Gomel, spre raionul Lelciţk, care se află la graniţa cu regiunea Rivne din Ucraina, conform Agerpres.