Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENT DUR AL UNUI REGIZOR CELEBRU: „Aceasta va fi pierzania noastră! Telefoanele mobile le permit să ne urmărească fiecare mișcare”
AVERTISMENT DUR AL UNUI REGIZOR CELEBRU: „Aceasta va fi pierzania noastră! Telefoanele mobile le permit să ne urmărească fiecare mișcare”

AVERTISMENT DUR AL UNUI REGIZOR CELEBRU: „Aceasta va fi pierzania noastră! Telefoanele mobile le permit să ne urmărească fiecare mișcare”

Cunoscutul Oliver Stone, ce va lansa în curând filmul „Snowden”, despre programul de supraveghere în masă al NSA, dezvăluie cum sunt ascultate telefoanele mobile

Cunoscutul regizor Oliver Stone (69 de ani), de trei ori recompensat cu Oscar, al cărui următor film, „Snowden”, are ca temă programul de supraveghere în masă al Agenției pentru Securitate Națională a SUA (NSA), vorbește într-un videoclip distribuit recent de de Open Road Films, în mediul online, despre impactul telefoanelor mobile asupra vieții utilizatorilor, scrie wired.com. Cunoscut pentru producții ca „Nixon” și „JFK”, Stone a lansat un anunț indemnand iubitorii de teatru și film să oprească telefoanele mobile, în timp ce vizionează producțiile, atât ca o politică comună pentru a nu-i deranja pe cei din jur cât și pentru că, aparent inofensivele telefoane mobile, sunt un mod prin care viața lor poate fi controlată.

Stone subliniază faptul că telefoanele mobile sunt foarte bune pentru a fi în contact cu cei dragi și vizionarea clipurilor video despre pisici, dar spune că cinefilii trebuie să fie, de asemenea, conștient că "informațiile pe care le-au pus acolo în mod voluntar sunt suficiente pentru ca viața lor să se transforme într-un coșmar.

"Aceasta va fi pierzania noastră. Telefoanele mobile le permit să ne urmărească fiecare mișcare, de fiecare dată când efectuați un apel [sau] trimiteți un mesaj. Noi suntem cei care le oferim acces. Informațiile pe care lumea le oferă în mod voluntar sunt suficiente pentru a arde viața de pe pământ”, spune Oliver Stone, primul regizor care a făcut o trilogie de filme dedicată războiului din Vietnam.

Ținând în mână un smartphone celebrul regizor subliniază rolul extraordinar al acestor dispozitive electronice care îi ajută pe utilizatori să comunice cu milioane de utilizatori din întreaga lume. Însă aceste dispozitive oferă și calea către o parte întunecată, permițând unor părți terțe să aibă acces la convorbirile sau mesajele pe care utilizatorul le transmite acelora cu care comunică sau chiar unde se deplasează, continuă Stone. ''Noi le dăm lor acces'', spune regizorul care a obținut Oscarul pentru regie cu pelicula ''Platoon'' (1986), argumentând că ''informația pe care în mod voluntar o transmitem este suficientă pentru a distruge complet viața utilizatorului''. Regizorul recunoaște că mesajul său este dur, însă îi invită pe spectatori să închidă telefonul și atunci când merg în cinematografe pentru a nu-i deranja pe ceilalți care urmăresc filmul.

Filmul lui Oliver Stone, ''Snowden'', spune povestea fostului consultant al NSA Edward Snowden, interpretat de actorul Joseph Gordon-Levitt. Snowden a fost cel care a dezvăluit programul de supraveghere în masă al NSA. Filmul ajunge în cinematografele din SUA la 16 septembrie.

Întrebat și despre cum vede nebunia jocului jocul Pokemon, cunoscutul regizor a spus că nu este un fan, și descrie Pokemon ca fiind "un nou nivel de invazie", adăugând că aceasta este o formă de "totalitarism".