Alertă alimentară! Bomboane de ciocolată, retrase de la vânzare

Alertă alimentară! Bomboane de ciocolată, retrase de la vânzare Sursa foto: Arhiva EVZ

ANSVSA informează despre retragerea din magazine a unor bomboane de ciocolată din cauza lipsei etichetei în limba română, în ciuda conținerii de alergeni, mai precis alune.

La o săptămână distanță de la anunțul ANSVSA privind retragerea din magazinele Auchan, Mega Image și Cora a bomboanelor de ciocolată KitKat Pops Peanut Corn 110g, aceeași măsură a fost aplicată și în cazul bomboanelor de ciocolată KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs.

Bomboanele de ciocolată KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs, retrase de ANSVSA

Stimați clienți, Nestle România retrage și recheamă din piață o cantitate limitată din produsul KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs cu datele de identificare de mai jos și care nu prezintă eticheta în limba română”, potrivit informării ANSVSA.

Produsul a fost retras de pe piață din cauza lipsei etichetei în limba română, mai ales că conținea alergeni sub formă de alune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este important de menționat că acest produs este sigur pentru consum, cu excepția persoanelor care prezintă alergie la alune. Cei care au achiziționat acest produs pot să-l returneze la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de la care l-au cumpărat. Cu toții vor primi înapoi contravaloarea produsului.

Pentru a efectua această procedură, este necesară prezentarea bonului fiscal.

Bomboane de ciocolată. Sursa: ANSVSA

Pește infectat cu Listeria

Recent, Carrefour a decis să retragă de pe piață și să recheme de la consumatori un produs din cauza contaminării cu bacteria Listeria monocytogenes.

Într-o informare ANSVSA, se arată că societatea OCEAN FISH SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului file de somon norvegian afumat (brand Carrefour Extra), ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Produsul a fost comercializat și în H TARGU MUREȘ, 4 BD. 1 DECEMBRIE, NR. 242, TARGU MUREȘ, S TG MUREȘ VO D60, STR. VOINICENILOR NR. 52, TARGU MUREȘ.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile menționate să nu le consume. Ei trebuie să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap au fost rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum, se mai arată în anunț.