Averea primarului Sectorului 4, verificată de ANI

Averea primarului Sectorului 4, verificată de ANI

După ce s-au publicat în presă informaţii potrivit cărora în declaraţia de avere a lui Daniel Băluţă, edilul interimar al Sectorului 4, a apărut suma de 400.000 de lei, Agenţia Naţională de Integritate cercetează modul în care şi-a dobândit averea

Potrivit jurnaliştilor de la Cetăţeanul, primarul interimar și-ar fi împrumutat propria firmă cu 400.000 de lei. Contactat telefonic, Daniel Băluţă, de profesie doctor stomatolog, a ţinut să menţioneze că nu are nimic de ascuns, de aceea a şi trecut în declaraţia de avere suma respectivă.

„Am fost notificat de Agenția Națională de Integritate legat de faptul că se cercetează modul în care mi-am dobândit averea. Mi se pare normal un astfel de demers, mai ales că nu am nimic de ascuns. În plus, aștept cu interes hotărârea pe care o vor lua inspectorii de integritate, întrucât aceasta va lămuri definitiv situația pe baza căreia sunt atacat încă din momentul în care am preluat provizoriu funcția de primar al sectorului 4”, a declarat Daniel Băluță pentru Evenimentul Zilei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banii provin din vânzarea casei socrilor

Deşi nu îi place să vorbească despre lucrurile personale, mai ales despre familia lui, mamă, soţie sau copil, edilul a ţinut să divulge provenienţa banilor. Primarul sectorului 4 ne-a declarat, până la urmă: ,,Socrii mei au avut o casă împreună. În urmă cu şase ani, el a murit de leucemie. A căzut cum nu se putea mai rău pentru familia noastră. Mama soacră a decis să vindem casa, că ea nu mai poate să stea acolo și şi-a luat un apartament. Banii ni i-a dat nouă, iar cu o parte din aceștia am cumpărat şi aparatură radiologică la cabinetul meu. Nu am vrut să îmi pun familia pe tava celor care mă atacă tot timpul. Şi nici să apară lucrurile astea în presă, pentru că îi fac rău mamei- soacre. Există succesiune, act de vânzare-cumpărare”, a declarat Băluţă.

Angajează 1.000 de grădinari

Două dintre problemele cele mai importante ale sectorului 4 - spaţiile verzi neamenajate din jurul blocurilor şi lipsa locurilor de muncă - ar putea fi rezolvate în viitorul apropiat. Primăria Sectorului 4 caută 1.000 de oameni care să se ocupe de grădinile din faţa blocurilor. Conform proiectului, viitorilor grădinari li se vor oferi toate condiţiile necesare pentru ca munca lor să fie eficientă. Administraţia locală va oferi unelte, răsaduri de flori şi gardurile necesare pentru ca parcurile să devină locuri unde să-ţi facă plăcere să îţi tragi sufletul.