Imaginile care te fac să îți ții respirația, au fost postate pe internet.

Stâlpul de înaltă tensiune ales de Flaviu Cernescu pentru cea mai nouă aventură extremă a sa e în forma literei Y și se găselște la Bechet, pe malul Dunării, în județul Dolj. El a fost construit în anul 1967 și folosea la transportul curentului electric în Bulgaria. De ani buni nu mai este folosit.

Tânărul povestește că a descoperit turnul anul trecut și că s-a documentat temeinic. Când a înțeles că nu mai e traversat de curent, a pregătit ascensiunea.

„Am mers pe vârful acestui turn, care are o formă de Y, de la un picior la altul, între suporții lui care serveau la ”ținerea” cablurilor, pe o distanță de 15 metri, la o înălțime de peste 150 de metri”, a relatat Flavius Cernescu.

El a traversat deschiderea dintre suporți pe o bandă de slackline lată de numai 3,5 centimetri. Așa cum se vede și în video-ul realizat cu această ocazie, la un moment dat a început să bată vântul. ”Senzațiile au fost intense, nu numai de la vânt, ci și de la apă.  Întotdeauna unde ai apă mare în vecinătatea slackline-ului te fură peisajul cumva, complică menținerea echilibrului. A fost destul de bine”, a mai spus sportivul extrem. El a parcurs traseul respectiv nu o dată ci de șase ori.

Sursa foto – video: Flaviu Cernescu

Te-ar putea interesa și: