Evenimentul Zilei > International > AVALANȘĂ în ALPI. Nouă schiori prinși sub zăpadă, patru au murit
AVALANȘĂ în ALPI. Nouă schiori prinși sub zăpadă, patru au murit

AVALANȘĂ în ALPI. Nouă schiori prinși sub zăpadă, patru au murit

Cel puţin patru persoane au decedat după ce nouă schiori au fost prinşi de o avalanşă care a avut loc în cursul dimineţii de luni în zona lacului Tignes din Alpii francezi, relatează cotidianul Le Figaro pe pagina electronică.

 Echipajele de salvare încearcă acum să găsească schiori care au fost ingropaţi sub zăpadă în urma avalanşei, conform Mediafax.

Mai multe elicoptere participă la operaţiunile de căutare care se desfăşoară în afara unei pârtii aflate la înălţimea de aproximativ 2.100 de metri.

Echipele de salvare au anunţat că două persoane au fost salvate, dintre care una se află în stare critică, în timp ce trei oameni sunt în continuare dispăruţi, relatează cotidianul Telegraph pe pagina electronică.

Avalanşa s-a produs la altitudinea de 2.100 de metri într-o zonă aflată în afara pârtiei de schi a staţiunii Tignes, o destinaţie turistică populară aflată la frontiera franco-italiană.

Site-ul de ştiri Euronews relatează că schiorii explorau o zonă aflată în afara pârtiei de schi, fiind însoţiţi de un ghid local.