Evenimentul Zilei > Actualitate > AUTORITĂȚILE sunt în ALERTĂ. Gripa aviară face ravagii. Zeci de cazuri, în doar două luni
AUTORITĂȚILE sunt în ALERTĂ. Gripa aviară face ravagii. Zeci de cazuri, în doar două luni

AUTORITĂȚILE sunt în ALERTĂ. Gripa aviară face ravagii. Zeci de cazuri, în doar două luni

În ultimele două luni, au fost descoperite zeci de cazuri de gripă aviară. Autoritățile sunt în alertă maximă și caută soluții pentru a stopa acest fenomen.

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost confirmat al cincilea focar de gripă aviară în localitatea Almalău. Din această cauză, Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa a dispus uciderea tuturor păsărilor din gospodăria respectivă, 27 în total. Ulterior, a fost efectuată şi prima dezinfecţie. 

 

„Au fost recoltate eşantioane reprezentative din alte 14 exploataţii cu păsări din localitatea Almalău, pentru monitorizare gripă aviară. Au fost trimise probe reprezentative către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti, în vederea stabilirii diagnosticului”, spune directorul executiv al DSV Constanţa, dr. Diana Cristescu. 

 

În judeţul Constanţa, până în prezent, sunt 48 de cazuri de influenţă aviară, din care 47 cazuri confirmate şi o suspiciune de boală.