Editura Evenimentul si Capital

Acuzații grave ale Asociației Victimelor Accidentelor de Muncă. „Autoritățile închid ochii și trec cu vederea peste nerespectarea securității la incendiu” | Incendiul de la Bamboo

Autor: | | 4 Comentarii | 460 Vizualizari

Unul dintre sloganurile manifestanților care au ieșit în stradă după tragedia din Club #Colectiv, din 30 octombrie 2015, a fost: „Corupția ucide!”. În contextul incendiului devastator de la clubul Bamboo, AVAM a transmis un mesaj tulburător care atrage atenția autorităților care persistă în aceleași greșeli

Asociația Victimelor Accidentelor de Muncă (AVAM), al cărei președinte este avocata Georgiana Din (foto), a transmis un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă lipsa unei legislații eficiente și a măsurilor ce pot împiedica repetarea unor tragedii, precum cea de la Colectiv.„Un club tolerat”

„Incendiul din Clubul Bamboo - Corupția lovește din nou! Sâmbătă dimineaţă clubul Bamboo din Bucureşti A ARS DIN TEMELII pentru a doua oară. Cum era şi normal, autorităţile au intrat în alertă maximă şi au început să pună întrebări despre existenţa documentelor privind funcţionare clubului. Cum era şi normal s-a descoperit că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare. Din diverse surse reiese faptul că acest club era tolerat de către autorităţi în privinţa funcţionarii chiar şi în lipsa autorizaţiei de funcţionare. Reprezentanţii clubului invocă faptul că încearcă să intre în legalitate, fiind depuse documentele necesare emiterii autorizaţiei de funcţionare.”


FOTO: Ultimele imagini din Colectiv, exact înainte de izbucnirea foculuiSă nu uităm faptul că acest club a mai ars o dată în anul 2005; nici atunci nu avea autorizaţie de funcţionare şi au fost invocate aceleaşi aspecte… „au fost depuse documentele în vederea autorizării”.

Mai departe, AVAM arată: „Dar ce presupune emiterea unei astfel de autorizaţii de funcţionare? Având în vedere natura incidentului, ne vom raporta la «autorizarea ISU», autorizaţie care lipseşte (din informaţiile din presă până la ora actuală). Se pare că incendiul a izbucnit din cauza instalaţiilor electrice, care nu au fost corespunzător refăcute în urma renovării. Instalaţiile electrice fiind subdimensionate necesităţii de consum din club. Cum a fost posibil să ardă până la temelii? Simplu: clubul nu avea nici instalaţii automate de stingere a incediului, iar din relatările martorilor, nici extinctoare. În aceste condiţii este foarte clar că nu puteau avea o autorizaţie de securitate la incendiu şi, implicit, autorizaţie de funcţionare”.


Se repetă întrebarea de la Colectiv: mână criminală sau accident? | Incendiul de la Bamboo


„Legea banului”

Toate acestea se întâmplă la un an de la incendiul de la Colectiv. - a continuat AVAM: „Autorităţile persistă în aceleaşi greşeli, se pare că nu au învăţat absolut nimic. Nu sunt interesaţi decât de «legea banului », a şpăgii cu care se poate cumpăra tăcerea celor care trebuie să supravegheze siguranţa cetăţenilor. Este mult mai eficient şi pentru administratorul clubului să «dea o şpagă» din când în când şi să deturneze atenţia autorităţilor, decât să investească în sisteme perfomante de prevenire şi stingere a incendiilor. Astfel, autorităţile «închid ochii» şi trec cu vederea peste nerespectarea securităţii la incendiu (în acest caz) şi pun astfel în pericol vieţile nevinovate ale celor aflaţi întâmplător în anumite locaţii. Corupţia loveşte iar, dar de data aceasta, din fericire, nu au fost pierderi de vieţi omeneşti. Nepăsarea autorităţilor este fără limite. Oare ce aşteaptă să se întâmple? Un dezastru mai mare ca cel de la Colectiv, pentru a lua măsurile legale? Să nu mai vorbim că legislaţia care trebuie aplicată există, numai că nu se vrea a fi aplicată.

Acest fenomen nu mai trebuie tolerat prin permiterea funcţionării a unor astfel de locaţii. După evenimentul din Colectiv, aceleaşi autorităţi au început o campanie formală de prevenire a accidentelor de acest gen. Bineînţeles că această campanie a durat foarte puţin, iar efectele ei se văd chiar prin acest eveniment. În mod cert, dacă s-ar fi luat măsurile corespunzătoare de prevenţie şi nu ar mai fi permis funcţionarea acestor locaţii nu am mai fi vorbit azi despre victime. Din declaraţiile martorilor de la faţa locului reiese faptul că în club se putea fuma, clienţii fiind toleraţi de către cei care supravegheau activitatea. Excludem ipoteza declanşării incendiului de la «o ţigară nesupravegheată » …. dar vrem să atragem atenţia tot asupra toleranţei autorităţilor în privinţa nerespectării legilor


LIVE VIDEO Simona Halep - Kristina Mladenovic. Se joaca ACUM. Meci ISTORIC pentru romanca

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI