Evenimentul Zilei > International > Autoritățățile de la LONDRA vor adopta noi măsuri contra JIHADIȘTILOR britanici
Autoritățățile de la LONDRA vor adopta noi măsuri contra JIHADIȘTILOR britanici

Autoritățățile de la LONDRA vor adopta noi măsuri contra JIHADIȘTILOR britanici

Guvernul britanic analizează posibilitatea de a avea noi puteri în lupta cu grupările extremiste. Potrivit secretarului britanic pentru Afaceri Interne, Theresa May, măsurile numite „Legi pentru teroriști” ar putea fi adoptate pentru a-i pedepsi pe cei care radicalizează alte persoane, scrie Daily Telegraph.

Grupările care sunt bănuite că incită la terorism ar putea fi interzise, dacă nu respectă legislația, a explicat oficialul de la Londra.

Ca răspuns la această inițiativă, laburiștii au declarat că trebuie să afle mai multe detalii despre noile atribuții în domeniul antiterorist, pe care și le va asuma guvernul. Miniștrilor li s-a cerut să ia măsuri ca răspuns la extremismul manifestat în interiorul țării, după ce jurnalistul American James Foley a fost ucis de militanții islamiști din Irak și Siria.

Polițiștii și serviciile de securitate încearcă să identifice jihadistul cu accent britanic, care apare în înregistrarea cu uciderea lui Foley.

Secretarul de stat britanic James Brokenshire a precizat că nu va exista o reacție impulsivă la evenimentele recente, insistând că abordarea guvernului va continua să fie una robustă. El a precizat că răspunsul autorităților se va concentra ca legislația existent să fie cât de eficientă posibil și că vor fi luați în considerare nu doar organizații teroriste, ci și indivizi implicați în activități extremiste.

În editorialul scris pentru Daily Telegraph, Theresa May vorbea despre „o amenințare letală” la adresa Marii Britanii, din cauza terorismului intern și extern, și adăuga faptul că oficialii au nevoie de mai multe puteri legale pentru a rezolva această problemă.

„Pentru a face față terorismului și extremismului este de nevoie de un angajament continuu și o cooperare internațională”, a spus May. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.