Autoproclamatul președinte full-time consideră funcțiile publice o vacanță
- Cora Muntean
- 3 octombrie 2019, 10:42
Într-un videoclip de promovare, prezidențiabilul Alianței USR PLUS, Dan Barna, face două gafe de proporții.
Politicianul începe bine, cu o rememorare a vremurilor când era student sărac și fericit și era nevoit să își chivernisească puținul pe care-l avea cu fata pe care o iubea, acuala soție, Olguța.
Politica, un fel de distracție
Barna arde niște etape și-și aduce aminte de modul în care a fost racolat de Dacian Cioloș. „Când am acceptat telefonul acela în 2016, când mă chema la Ministerul Fondurilor Europene, să fiu secretar de stat, m-am gândit că-s șase luni. Ok, șase luni e ca o vacanță, ca o excursie mai lungă, ca un chemat în armată, mă descurc...”, a explicat cu seninătate politicianul care vrea să conducă România.
Și asta o consideră un fel de pierdere de vreme, pentru că ar putea face lucruri mai plăcute. „Mie mi-ar fi foarte ușor să mă dau deoparte, să mă întorc la colecția mea de benzi desenate, la pasiunea pentru cartea veche, să călătoresc cu Olguța în diverse colțuri ale lumii...”, spune detașat Barna și conchide că se bagă pentru că el este salvatorul acestei generații.
Prezidențiabilul confirmă tot mai mult că este un alergător preocupat mai degrabă de conforul lui decât de implicarea în lupte grele.
A lipsit din Parlament în momente critice
Ieri, în vreme ce liberalii, în frunte cu Ludovic Orban, se zdrobeau în Parlament, răsturnând majorități ca să asigure succesul moțiunii de cenzură, Dan Barna, relaxat și bine dispus, transmitea salutări și urări de bine din străinătate. Barna, care s-a autointitulat „președintele full-time” este în turneu electoral. „Președintele tuturor românilor, în fiecare zi”, cum îi place să se descrie, s-a luptat din greu cu Guvernul pe rețelele de socializare deși și votul lui ar fi fost necesar.
În timp ce liderul USR transmitea salutări din Spania și Italia, Ludovic Orban descindea la Parlament și aduna Opoziția în jurul lui. Așa a fost posibil ca USR să fie parte a unei victorii pentru care au trudit alții.
Useriștii nu sunt la prima ispravă de acest fel. Reamintim că și la moțiunea trecută, un alt membru marcant, Cristian Ghinea, proaspăt ales în Parlamentul European a preferat să plece la Bruxelles și să nu participe la votul pentru căderea guvernului.