Liderul austriac cere sfârşitul ''tentativelor eşuate'' din partea Bruxellesului de a repartiza migranţi, îndemnând Europa la noi eforturi pentru a ajuta pe cei care cer azil în ţările lor de origine.

Discuţiile despre cote sunt în mare parte lipsite de sens, a explicat cancelarul Kurz, aflat în fruntea unei coaliţii de dreapta şi ultradreapta, fiindcă ''migranţii care intenţionează să vină în Europa nu vor să ajungă în Bulgaria, România sau Ungaria, ci în Germania, Austria sau Suedia''.

Ba, mai mult: în loc să investească în ceea ce numeşte ''o politică falimentară'', cancelarul austriac a cerut UE să susţină ''şi militar'' ulterioare eforturi pentru a ajuta migranţii chiar în ţările lor de origine sau în Statele vecine.

''Dacă aceasta nu e posibil, atunci ar trebui ajutaţi în spaţii sigure al propriului lor continent'', a adăugat Kurz potrivit căruia ''UE ar trebui să susţină toate aceste chestiuni, chiar organizându-le şi sprijinindu-le militar''. Din interviu nu reiese clar la ce tip de suport militar s-a referit.

 

Te-ar putea interesa și: