„Credem că distribuția în Europa a eșuat și că multe state o resping”, a spus șeful guvernului austriac, referindu-se la țările din Europa centrală care refuză să accepte migranții care au ajuns în Grecia sau Italia. „Nu va funcționa astfel, ci protejând mai bine frontierele externe, luptând împreună împotriva traficanților și trimiţând ajutor acolo”, a adăugat dl Kurz, conservator, din Cancelaria de la Viena.

Președinta Comisiei Europene, germana Ursula von der Leyen, a propus abolirea Regulamentului Dublin, un pilon contestat al politicii de azil în UE. Acest regulament dorește ca cererile de azil să fie procesate de prima țară UE în care a sosit migrantul. „Dacă ne intensificăm eforturile (la nivel european), ne așteptăm ca și statele membre să își intensifice eforturile”, a afirmat ea.

Pe plan economic, Austria s-a opus planului de redresare propus în această vară de Franța și Germania. Cu Olanda, ea a preluat conducerea unei coaliții a așa-numitelor țări „frugale”, calificate ca fiind „egoiste” de către președintele francez Emmanuel Macron. Finalmente, ea a dat undă verde proiectului, după ce a negociat o scădere a contribuției sale. „Nu este vorba de a fi împotriva nimănui, dar Uniunea Europeană este mai mult decât Germania și Franța, și asta este un lucru bun”, a mai spus cancelarul austriac Sebastian Kurz.

https://www.lalibre.be/international/europe/sebastian-kurz-contre-macron-et-merkel-l-ue-c-est-plus-que-l-allemagne-et-la-france-et-c-est-une-bonne-chose-5f6a6464d8ad58621955258e 

Traducerea:Rador