Un bărbat din Australia cere unui spital daune de un miliarde de dolari

Un bărbat din Australia cere unui spital daune de un miliarde de dolari Terapie intensivă. Sursa foto: Dreamstime.com

Un australian a dat în judecată un spital din Melbourne și cere despăgubiri de un miliard de dolari pretinzând că a rămas traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său. Bărbatul spune că nu ar fi trebuit să fie lăsat de personalul medical să asiste la nașterea copilului său.

Probleme mari la un spital din Australia. Anil Kopulla a dat în judecată Spitalul Regal de Femei din Melbourne. Și cere daune de un miliard de dolari australieni drept daune morale pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la cezariana soției sale.

Australianul spune că a fost încurajat de personalul spitalului să-și vadă soția făcând operația de cezariană în 2018. Iar după ce a văzut sângele și organele acesteia a dezvoltat o ”boală psihică”.

Despăgubiri uriașe cerute unui spital

Operația a fost de succes, dar bărbatul afirmă că spitalul nu și-a îndeplinit datoria de îngrijire și față de el. Lăsându-l să urmărească întreaga procedură medicală.

Ne puteți urmări și pe Google News

O operație cezariană este o procedură chirurgicală obișnuită în care un medic ajută la nașterea unui copil printr-o tăietură făcută în abdomen. Procedura medicală se practică de regulă atunci când atât când mama dar și fătul sunt puși în pericol în cazul unei nașteri naturale. 

Aproximativ 32% dintre copiii din SUA se nasc prin cezariană

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, 32,1% din toate nașterile de copii din SUA în 2021 au fost prin cezariană. Koppula a depus procesul la câțiva ani după operație. Spunând că „boala psihică” pe care a căpătat-o a dus la „ruperea căsătoriei sale”. Bărbatul a ales să se reprezinte singur în instanță. Unde judecătorul James Gorton a respins acțiunea și a considerat cererea un „abuz de proces”.

Procedura de judecată a inclus o examinare medicală a lui Koppula, completul concluzionând că presupusul efect psihologic asupra bărbatului a fost insuficient probat. Completul a constatat că „gradul de deficiență psihiatrică rezultat din vătămarea reclamantului pretins în cerere nu satisface nivelul de prag”. 

Cezariana este o intervenție chirurgicală la care se apelează atubci când nașterea naturală nu se poate face în siguranță. Nașterea prin cezariană poate fi programată sau se poate efectua în regim de urgență, presupune o perioadă de recuperare mai lungă și implică un risc mai mare de complicații, în comparație cu o naștere naturală. Intervenția presupune realizarea unei incizii ample în abdomenul și uterul mamei, pentru extragerea fătului.