A început demolarea unui stadion legendar al României. Aici s-au jucat meciuri istorice
- Ramona Rotaru
- 18 septembrie 2023, 17:21
Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti are o poveste impresionantă. Construcția lui a durat mai bine de un an și a fost inaugurat în 1964. Atunci a fost numit „1 Mai”. Primul meci disputat pe acest stadion a fost între Dinamo Pitești și Spartak Sofia, albi-violeții reușind o victorie cu 3-0. Duminică seară s-a jucat ultimul meci pe vechiul stadion.
Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti va fi demolat. Ultimul meci pe acest stadion a fost jucat duminică, 17 septembrie, când a avut loc un turneu de minifotbal. Clubul FC Argeş a organizat turneul la care au fost invitați să participe toți piteștenii, suporterii echipei alb-violet. La eveniment au fost așteptați și foști fotbaliști, antrenori, dar și conducerea clubului.
După terminarea partidei de duminică seara, un utilaj de mari dimensiuni a început demolarea, spărgând o bucată mare de beton din tribune. Aceasta a fost sfărâmată, iar bucățelele vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean.
Municipalitatea a anunțat că demolarea stadionului Nicolae Dobrin din Piteşti se va ridica la costuri de aproape un milion de euro. În locul vechiului stadion va fi construit unul nou, care va fi numi tot Nicolae Dobrin. Lucrările de proiectare și construire a noii arene vor dura aproximativ trei ani. Valoarea arenei se va ridica la peste 330 de milioane de lei.
Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti a fost inaugurat în 1964
Stadionul a fost construi după ce Dinamo Pitești a promovat pentru prima dată în Divizia A, în 1962. Echipa evolua pe terenul Ștrandului, construit în 1936. După evoluția lor, autoritățile au decis că este necesară o nouă arenă, mai modernă. Primăria și Armata au început amenajarea gropii de lângă cimitir și, după mai bine de un an de muncă, stadionul a fost gata.
Stadionul Nicolae Dobrin a fost inaugurat pe 2 mai 1964, iar atunci a fost numit „1 Mai”. Primul meci a fost unul amical, disputat între Dinamo Pitești și Spartak Sofia. Alb-violeții s-au impus cu scorul de 3-0.
De-a lungul anilor, până la Revoluție, arena din Trivale a cunoscut câteva etape de modernizare:
- a fost instalată pista de atletism,
- au fost amenajate vestiarele,
- tunelul de acces și spațiul destinat băncilor de rezerve,
- a fost înălțată tribuna,
- s-a început amenajarea tribunei a II-a, care nu a fost finalizată.
După 1989 nu au fost făcute prea multe modificări. A fost schimbat numele stadionului, din „1 Mai” a devenit „Municipal”. Ulterior, Consiliul Local a aprobat ca arena din Trivale să poarte numele celui care a făcut mare acest club, Nicolae Dobrin.
Modernizările au continuat cu schimbarea scaunelor. La început stadionul avea o capacitate de 17.500 de locuri. Cu noile scaune au mai rămas 15.000 de locuri. Recordul de asistență a fost stabilit în anul 1979, când 28.000 de spectatori s-au înghesuit pentru a vedea meciul dintre FC Argeș și Nottingham Forest din turul II al Cupei Campionilor Europeni.
Anii 2000 aduc reamenajarea Centrului de Copii și Juniori care primește numele de „Leonte Ianovschi”. A fost schimbată tabela de scor, iar gazonul de asemenea a fost înlocuit. Pe 25 mai 2008 a fost inaugurată instalația de nocturnă, care este compusă din șase stâlpi, unică în România.