Evenimentul ZileiPoliticaAurescu dezvăluie contribuția lui Iohannis la decizia lui Macron de a trimite militari francezi în România

Aurescu dezvăluie contribuția lui Iohannis la decizia lui Macron de a trimite militari francezi în România

Aurescu dezvăluie contribuția lui Iohannis la decizia lui Macron de a trimite militari francezi în România
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a scris joi pe Twitter că anunțul important al președintelui Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară NATO în România, pe Francul Estic, este rezultatul notabil al eforturilor constante ale președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, Aurescu îi mulțumește omologului său de la Paris pentru dialogul fructuos pe care l-au avut pe acest subiect.

Președintele Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au salutat „călduros” anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea acestei ţări de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ciucă a apreciat că acest lucru reprezintă o dovadă de fraternitate în contextul parteneriatului strategic dintre cele două state.

„Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ne anunţă deschiderea ţării sale pentru consolidarea flancului estic al NATO în România. Salut călduros această dovadă de fraternitate în contextul parteneriatului nostru strategic”, a scris Ciucă, joi, pe pagina de Twitter a Guvernului.

Macron a anunţat miercuri că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României.

Iohannis a salutat și anunțul lui Biden

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat joi și anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prezenţa militară americană în Polonia şi România va fi crescută.

„Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România, (…) pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste ţări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie în raport cu Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Biden.


Accesează: