La capela Cimitirului Ghencea Militar 3, acolo unde Aura Ion a fost mutată, ieri, în jurul prânzului, e linişte mormântală, în contradicţie cu ţipetele ce răzbat din camera alăturată, unde altă familie îşi plânge o rudă.
În haine cernite, cele două surori, fratele şi părinţii studentei stau lipiţi de sicriul alb, incapabili să verse lacrimi. Printr-o "derogare" de la tradiţia ortodoxă ce spune că fetele nemăritate trebuie înmormântate în rochie de mireasă, Aura a fost îmbrăcată în haina care i-a fost cea mai dragă: uniforma militară.


Pălăria verde îi lasă faţa descoperită, iar machiajul îi scoate în evidenţă frumuseţea, fără a-i acoperi rănile de pe obraz ce amintesc de accident. Dacă n-ar avea ochii închişi, aproape că n-ar fi nicio diferenţă între fata din tabloul depus la căpătâi şi cea din sicriu, păzită de patru militari îmbrăcaţi în haine de gală.
"Nu le avea cu cluburile"
În scurt timp, micuţa capelă de la marginea Bucureştiului se umple de haine verzi şi albastre. Colegii de la Spitalul Militar şi de la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică, veniţi cu coroane, salută milităreşte şi ţin un moment de reculegere. Şi Spitalul Colentina a ţinut să trimită flori. O tânără care nu are mai mult de 15 ani şi care nu o cunoscuse niciodată pe Aura aprinde o lumânare: "Mi-am amintit că şi eu am făcut o prostie pe munte şi era să mor".
Prietenii familiei îşi amintesc de ea ca de o fată care a trăit doar ca să înveţe. "Se trezea la 4 dimineaţa ca să meargă la unitate să dea raportul şi nu făcea decât să înveţe toată ziua. Avea aproape 24 de ani şi nu a avut niciun prieten. Nu mergea în club ca alţii de vârsta ei. Măcar de s-ar fi bucurat şi ea de viaţă", spune un vecin din Balta Alba, care o cunoştea pe Aura "de când era de-o şchioapă". Inteligenţa nu era singura ei calitate. "Îşi iubea fraţii şi părinţii. Nu sunt o familie înstărită, din contră, iar ea le cumpăra surorilor lucruri din soldă".
Decenţi, părinţii fetei nu sunt interesaţi de donaţii. "Sunt confuz, nu vreau să vină banii pe durerea fetei mele. Pe ea nu mi-o mai pot aduce înapoi banii", spune tatăl. Aura Stan a fost adusă la Bucureşti de un avion al Ministerului Apărării Naţionale şi avansată la gradul de locotent post-mortem. Trupul neînsufleţit a rămas toată noaptea la capela Cimitirului Militar. Studenta va fi înmormântată astăzi, la ora 12.00.
Adrian Iovan, înmormântat vineri la Bellu
Trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan a fost adus aseară în Bucureşti şi va fi depus la capela Bisericii Rahova. Fiica sa de 30 de ani, din prima căsătorie, s-a întors de la Paris pentru a se ocupa de formalităţile de înmormântare. Pilotul va fi înmomântat, mâine, la prânz, la Cimitirul Bellu Catolic. Printre preoţii care vor oficia slujba se va afla şi părintele Aurelian, naşul lui Albert, fiul lui Adrian Iovan.
Medicii legişti au stabilit că Iovan a murit din cauza leziunilor multiple şi a hipotermiei. Pilotul s-a stins cu gândul la copilul său, pe care îl striga din răsputeri înainte să moară, a povestit medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitori. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, după ce avionul de mici dimensiuni, la bordul căruia se aflau, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

 • Fratele Aurei Ion: ”Nu am primit nicio informație de la autorități. Am aflat totul de la știri”
 • PESTE 30.000 DE ROMANI AU SPUS: RESPECT! VAL de INDIGNARE faţă de moartea AUREI ION: "Au ucis-o nişte incompetenţi care peste câţiva ani ar fi avut nevoie de ea, ca medic!"
 • De ce nu a intervenit CIAS, instituţia de la Ministerul Transporturilor, DIRECT RESPONSABILĂ de accidente aviatice
 • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. O posibilă EXPLICAȚIE pentru întârzierea operațiunilor de salvare
 • FILMUL ACCIDENTULUI AVIATIC din Munții Apuseni: Pilotul Adrian Iovan și o femeie au murit. STAREA RĂNIȚILOR și ANCHETA | IMAGINI de la locul tragediei
 • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Softurile pentru localizarea apelurilor 112 de la STS de la Romatsa sunt furnizate de Teamnet, firmă ce a făcut parte din grupul Asesoft
 • Avionul în care a murit Adrian Iovan avea 37 de ani 
 • ULTIMUL INTERVIU. Adrian Iovan: O viaţă ca-n filme. Aventurile unui PILOT MONDEN care A UCIS UN BORFAȘ și a MURIT pentru a SALVA mai multe VIEȚI| VIDEO
 • SALVAREA ERA ÎN HANGAR. Doctorii încă folosesc "conserve zburătoare" pentru transportul organelor, în timp ce aeronava de 1 mil euro le este interzisă
 • CAUZA ACCIDENTULUI aviatic din Apuseni. AVIONUL avea GHEAȚĂ pe ARIPI. Ce voia să FACĂ IOVAN pentru A DEZGHEȚA avionul și CE A PROVOCAT PRĂBUȘIREA
 • ACCIDENTUL AVIATIC DIN APUSENI. Cine sunt medicii care au fost la un pas de moarte

Te-ar putea interesa și: