Evenimentul Zilei > Justitie > Augustin Zegrean, despre cazul lui Sebastian Ghiţă: „Nu am mai auzit de interdicţie pusă unui deputat în Parlament”
Augustin Zegrean, despre cazul lui Sebastian Ghiţă: „Nu am mai auzit de interdicţie pusă unui deputat în Parlament”

Augustin Zegrean, despre cazul lui Sebastian Ghiţă: „Nu am mai auzit de interdicţie pusă unui deputat în Parlament”

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a comentat cazul în care este cercetat deputatul Sebastian Ghiţă. Acesta spune că nu a mai auzit ca un deputat să îi fie interzis dreptul de a merge în Parlament. Sebastian Ghiţă este cercetat sub control judiciar şi nu are voie să părăsească Ploieştiul.

"Nu am mai auzit de interdicție pusă unui deputat în Parlament. Este prima dată când aud așa ceva", a spus Augustin Zegrean, informează dcnews.ro.

Procurorii DNA Ploieşti i-au impus lui Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu, interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, într-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.