Au părăsit Coreea de Nord. Trei diplomați ruși au plecat cu o drezină în Rusia

Au părăsit Coreea de Nord. Trei diplomați ruși au plecat cu o drezină în Rusia

Ministerul de Externe de la Moscova a reacționat, după ce un grup de diplomați ruși au plecat din Corea de Nord la bordul unei drezine.

Au părăsit Coreea de Nord! Reacția Moscovei a fost una mai degrabă plină de umor decât de condamnare a gestului făcut de autoritățile nord coreene. Astfel, pe pagina de facebook a Ministerului de Externe din Rusia a fost postat un mesaj despre curajul diplomaților ruși și mai multe fotografii.

În Coreea de Nord, măsurile anti Covid sunt atât de dure, încât nimeni se mai poate mișca din zona în care locuiește. Cei trei diplomați ruși, însoțiți de trei copii, au plecat de la Phenian la bordul unui tren. Călătoria spre granița cu Rusia, a durat peste 30 de ore, deși distanța parcursă a fost una de câteva sute de kilometri. Apoi, au mai făcut alte două ore la bordul unui autobuz, fiind lăsați la câțiva kilometri de granița comună.

Din acel loc, nord coreeni le-au pus la dispoziția diplomaților o drezină, pe care cei diplomați au fost nevoiți să o împingă cale de mai mulți kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții din Rusia au asistat la plecarea unui grup de diplomați ai Ambasadei Rusiei în Phenian și familiile acestora de pe teritoriul RPDC. Datorită restricțiilor de circulație, granițele dintre cele două țări sunt închise. Din acest motiv, plecarea a fost posibilă doar pe calea ferată. Cu alte cuvinte, cu o drezină. După ce au ajuns pe teritoriul rus, diplomații au ajuns la Vladivostok de unde s-au îmbarcat la bordul unui avion spre Moscova.

Excursia vieții lor. Au părăsit Coreea de Nord!

Diplomatul rus Vladislav Sorokin a fost cel care a împins drezina, în timp ce copiii se se amuzau de situația în care se află.

”Deoarece granițele sunt închise de peste un an și circulația oamenilor a fost oprită. Oamenii noștri au făcut o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă. Primele 32 ore cu trenul, apoi încă două ore cu autobuzul până la frontieră. Cea mai importantă parte a traseului a fost trecerea în Rusia, la bordul unei drezine. Pentru a face asta, trebuie să pregătești un căruț din timp, să-l pui pe șine. Apoi să pui lucrurile pe el, să pui copii jos - și să pleci”, se arată pe pagina de facebook a MAE din Rusia.

Singurul bărbat al unității nemotorizate a fost Vladislav Sorokin, iar cel mai tânăr călător - fiica sa de trei ani Varya.

”A trebuit să împing întreaga structură de-a lungul căii ferate pentru mai mult de un kilometru. Am traversat și podul de peste râul Tumannaya. Și, în sfârșit, acasă, stația de frontieră rusă Hasan”, a spus diplomatul