Evenimentul ZileiEVZ SpecialAu înșelat şi Klaus Iohannis i-a taxat! Este oficial: sunt șase nume pe lista ruşinii

Au înșelat şi Klaus Iohannis i-a taxat! Este oficial: sunt șase nume pe lista ruşinii

Au înșelat şi Klaus Iohannis i-a taxat! Este oficial: sunt șase nume pe lista ruşinii
Președintele Klaus Iohannis a anunţat marți retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” pentru mai multe persoane condamnate penal în urmă cu trei ani.

Au greşit şi Klaus Iohannis i-a taxat! Este oficial: sunt 6 nume aflate pe lista ruşinii. „Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 aprilie 2021, un decret privind retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” persoanelor prevăzute în anexă”, se arată pe presidency.ro.

Au greşit şi Klaus Iohannis i-a taxat

În prim-plan apar mai mulți lideri ai asociațiilor de revoluționari, dar și George Costin, un fost secretar de stat responsabil cu problemele revoluționarilor. Şi soția lui Costin este implicată în afacerea cu certificatele de revoluționar, conform realitatea.net.

Cei 6 au fost condamnați penal după ce între 2009 și 2011 i-au obligat pe beneficiarii indemnizațiilor de revoluționar să le plătească ilegal mai multe comisioane. În urma acestei activităţi, grupul menţionat a obținut aproape 9,5 milioane de lei. Sursa citată notează că pentru a justifica banii, aceştia au incheiat contracte false de reprezentare.

„Mihai Bolocan a fost vicepreşedintele Asociaţiei Decembrie 1989 Metrou şi preşedintele filialei Buzău, Aurel Postelnicu, secretarul general al Asociaţiei Decembrie 1989 Metrou, Serafim Cotenescu, preşedintele Asociaţiei 22 decembrie Câmpulung Muscel și Gheorghe Băicoi, vicepreţedintele Asociaţiei 22 decembrie Câmpulung Muscel.

Klaus Iohannis

Decret pentru titlul de Luptător pentru Victoria Revoluției

Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în iunie 2012 și condamnați, șase ani mai târziu, la pedepse cuprinse între 11 luni și 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei și supraveghere între 2 și 8 ani, potrivit deciziei Înaltei Curți din 28 iunie 2018.

Instanța Supremă a decis și confiscarea specială a sumei de 9,45 de milioane de lei, dobândită de Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe,Costin Florentina, Costin George – Ștefan și Sfârlează Petre, câte 945.339 lei, de la fiecare. De asemenea, aceștia au fost obligați și la plata cheltuielilor de judecată de aproape 90.000 de lei în total”, arată realitatea.net.

Altfel, Iohannis a semnat tot marți un decret pentru conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” unui grup format din 24 de persoane, conform listei prevăzute în anexă.


Accesează: